Källberg om intresset för den lokala fotbollen

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg gillar vädret och supertidiga golfrundor och har varit på såväl fotboll som handboll under veckan. Läs Källbergs krönika här.

Kvällens meny blir mager

En klämfredag med dagens väder är nästan för bra. Kristi himmelsfärd igår var kanon, men fredagen är helt suverän. Vilken tur för alla som kompar eller tar ut en semesterdag idag.

Själv började jag fredagen på Lindesbergs GK. Klockan 06.20 slog jag ut på ettan och just då var det ingen kö på banan, men helt underbart att gå solo i morgonljuset och emellanåt kanske slå ett skapligt golfslag. Någon frågade mig om jag inte är riktigt klok, när jag handlade lite frukostbröd på vägen hem. Jag kan inte riktigt förstå sånt, vad ska man annars hitta på en fredagsmorgon och man råkar dessutom råkar vara pigg och sugen – på golf?

Igår var jag på fotboll både på Fröjevi i Frövi och i Fritidsbyn i Lindesberg. Verkligen kul att publiken åter verka hitta våra lokala lag. På Fröjevi fyller man de båda läktare man byggt och i Fritidsbyn är det som värsta picknicken när åskådarna slår sig ned i gräset för att följa IFK Lindesberg.

Jag hann med lite handboll också under den förra helgen. LIF Lindesberg drog inte speciellt mycket folk samtidigt som cruisingen pågick på stan, men man besegrade Tillberga och är nu klart för gruppspel i ATG Svenska Cupen. Detta innebär att publiken i Lindesberg Arena även i år kommer att få se starka lag innan seriespelet i Allsvenskan drar igång.

Kvällens meny blir mager, då frugan inte är hemma. Blir en roligare meny i morgon när goda vänner kommer på besök. Jag gör kanske en enkel pasta och tar ett glas rödvin? Eller bara en god sallad och ett glas rödvin. Ni hör – det blir nog ett glas rödvin i alla fall.

Jag föreslår att ni plockar fram grillarna och lagar till något smaskens ikväll. Även om sommaren bara har börjat växer inte såna här fredagskvällar på träd, typ.

Ha en riktigt trevlig kväll och helg!

Så här såg det ut klockan 06.20 på Lindesbergs GK i morse.

1 Comment

  1. Grattis till golfen
    Var gäst hos campande Tyskar vid golfbanan. Storslagen anläggning i vacker natur.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.