Källberg om julen och om Prag

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg skriver idag om den kommande julen och julmaten, men en liten tripp till Prag förra helgen lyfts också. Läs krönikan här.

Allt fungerar att boka online

Julvecka och vi har nog alla haft en hel del att stå i under de senaste dagarna. Många är slitna när fredagskvällen kommer, men om några timmar är granen klädd och skinkan griljerad och vi avnjuta den första riktiga julkänslan.

Sedan förra krönikan har vi varit en sväng till vackra Prag. Julmarknaden i gamla stan eller den klassiska promenaden över berömda Karlsbron i bitande kyla var minnen för livet. Ändå kändes Vaclavplatsen som den mest historiska platsen. De klassiska bilderna med stridsvagnar från 1968 fanns hela tiden på näthinnan när man trängdes med tusentals andra.

Egentligen är det ju fantastiskt att man så enkelt kan tillbringa en långhelg i någon trevlig stad i Europa. Frugan är alltid reseledare och för mig blir det ungefär som All Inclusive. Parkering på Arlanda, flyg, taxi till hotellet och fint boende de nätter vi hade till förfogande. Allt utan att prata med en enda människa innan resan. Allt fungerar numera att boka online och nästan enklare än att tillbringa en helg i Stockholm.

Politiskt har det väl inte hänt något avgörande under den här veckan och på sportfronten är det ledigt till dess Lindlöven drar igång Allettan norra på onsdag i nästa vecka. Någon annandagshandboll blir det inte i år.

Ikväll blir det lite julmatsfixande. Hustrun jobbar och jag ska fixa skinka, Janssons frestelse och lite annat. Lite trevligt att tillbringa dan före dopparedan i köket och kanske dricka ett glas rött under tiden godsakerna blir färdiga. Eventuellt blir det lite provsmakande också.

Skär en skiva skinka när griljeringen svalnat och lägg den på ett gott bröd och skölj ner det hela med en god julöl. Mitt tips för kvällen.

God Jul på er!

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.