Källberg om krig och elände

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg skriver om kriget i Ukraina, men följer såklart även Lindlövens och LIF Lindesbergs öden så här i slutet av säsongen. Läs Källbergs krönika här.

Så jävla ruttet av Ryssland

En konstig vecka där delar av Europa kämpar för sina liv. Rysslands invasion av Ukraina liknar inget vi har varit med om tidigare. Putin i Ryssland säger att han inte ska slå mot civila mål, men både dålig kunskap och usla vapen visar sig ständigt slå ned i bostadsområden, sjukhus och andra civila byggnader. Sånt känns så jävla ruttet. Om nu någon menar att man måste starta ett krig 2022, kan de väl åtminstone använda moderna vapen som träffar det man vill träffa.

Jag fick ett mejl för någon dag sedan från Rotary Lindesbergs Anders Svensson. Fred är ett av Rotarys fokusområden och sedan någon dag genomför man en insamling till förmån för krigsoffren i Ukraina. Anders bad mig få ut detta på något sätt till er läsare och jag ställer mig gärna bakom insamlingen. Om tekniken fungerar ska här någonstans finnas en sån där modern kod man kan scanna med mobilen, men om man hellre betalar via ett 90-konto gör man det till Bankgiro: 900-2973, Plusgiro 900 297-3 eller swish 123-9002973. Märk insättningen ”Ukraina 2320-2410”.

Rysslands krig i Ukraina har tyvärr också hamnat i skottelden i sportens värld. Tråkigt att ryska idrottare ska dras med i kriget, men övriga världen måste såklart reagera med all kraft som går att hitta. Helt rätt att bojkotta allt vad Ryssland heter just nu.

Här i Bergslagen är det betydligt lugnare, även om vattendunkar, campingkök och jod är slutsålda i butikerna. Lindlöven blev i onsdags klara seriesegrare i Vårettan norr och kommer så småningom att få spela kvartsfinal och kanske semifinal för att få spela i kvalserien till Hockeyallsvenskan. Inte illa pissat av en bonnklubb, men bara att gratulera sportchefen Tomas Östlund, tränaren Jonas Dufåker och de andra runt laget. Riktigt roligt att det går bra för något lag. Mitt förslag är att se Lindlövens hemmamatch mot Kiruna IF på lördag eftermiddag i Lindehov. Storpublik vore en fin hyllning.

LIF Lindesbergs läge är det motsatta. Slak lina iför de sista omgångarna och LIF måste nog tyvärr knycka poäng från Skånela borta, Amo hemma eller Vinslöv borta. Gör man det? Jag kan bara hoppas. Huvudkonkurrenterna Torslanda och Anderstorp möts på lördag och efter den matchen vet vi vad LIF har att kämpa mot.

Ikväll uteblir fredagsmyset på grund av jobb, men i morgon lördag ska det lagas porchetta. Örtfylld fläsksida som rullats hårt och steks länge, länge i ugnen. Förmodligen lite klyftplugg och en god sallad till. Har inte klurat ut såsen än. Tror det blir riktigt bra med italiensk bonnamat.

Ta något i glaset och hylla den ukrainska befolkningen ikväll med någon form av skål. Jag är övertygad om att de känner vårt stöd.

2 Comments

  1. Man undrar om det kanske är enda sättet att få detta vansinne att upphöra.

    Att ”Voldemort” likvideras”. Vem har den kraftfullaste trollstaven för att gå i land med detta? Var är du ”Harry Potter”?

  2. Läste för några dagar sedan att det längsta en prickskytt träffat ett mål är 3450 meter. Jag vore nöjd om jag klarade 2000 meter. Då skulle jag åka till Ryssland. Men den djäveln visar väl inte trynet

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.