Källberg om kyla och elpriser

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg beklagar sig över kylan och elpriserna men berömmer också Lindlöven för en riktigt bra höstsäsong. Läs Källbergs krönika här.

Får bli något snabblagat ikväll

Ingen klagar längre över den varma hösten. Kung Bure slog till med besked i måndags och enligt prognosen ska kylan fortsätta åtminstone över nästa helg, samtidigt som elpriserna slår rekord. Inte så kul.

Politiskt inte mycket att skriva om. Nuvarande kommunalrådet Bengt Storbacka kommer förmodligen att bli en riktigt bra oppositionspolitiker. När den nya majoriteten i kommunfullmäktige valde att ta en återremiss i frågan om detaljplan för Sjövallen i Frövi, valde Storbacka ord som ”sorgligt” och ”besviken” och satte nog omgående tonen för de kommande fyra årens debatt. Rätt eller fel i sakfrågan vet inte jag, men nog borde det finnas att bra beslutsunderlag när frågan arbetats med i många år.

I övrigt måste förstås dagens korta krönika handla om Lindlövens IF. Snacka om succéhöst när endast en match återstår av Hockeyettan västra, nämligen kvällens bortamatch mot Surahammar. Lindlöven har verkligen tagit ett stort kliv i vinter och självklart ska alla inblandade hyllas så här långt. En skillnad jämfört med tidigare är förstås att Löven i år valde att satsa på några nyförvärv som verkligen levererat. Tobias Sjökvist och Filip Barklund har verkligen levererat i varsin kedja och av bara farten har flera andra spelare höjt sin nivå. Så här brukar lag som Mariestad och Borlänge bygga sina trupper, men i år är det Lindlöven som byggt bäst.

Inför den sista matchen leder Lindlöven serien, men det kommer förmodligen att krävas ytterligare en seger ikväll. Surahammar och Mariestad slåss om den oerhört viktiga femteplatsen i tabellen och Lindlöven kommer att möta ett riktigt hungrigt Surahammar om några timmar.

En kall fredagskväll väntar och jag får koncentrera mig på att vara eldvakt framför kaminen. Med nuvarande elpriser finns inget alternativ. Jag var sugen på att laga en riktigt mör pulled pork till kvällen, men att ha ugnen påslagen i uppåt sju timmar känns inte ansvarigt. Får bli något snabblagat en kväll som denna.Hoppas ni får en trevlig kväll ändå.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.