Källberg om kyrkopolitiken i Nora

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg lyfter på hatten för den Levande adventskalendern i Lindesberg och med viss tveksamhet hoppas han att det blir ordning i kyrkopolitiken i Nora. Lite handboll, hockey och fredagsmat också såklart. Läs Källbergs krönika här.

Ingen blir besviken på adventskalendern

Vi är inne i december och en sommarälskare som undertecknad kan inte annat än lida. Dock finns det ljus i mörkret när tv-sändningarna från längdskidorna och skidskyttet är igång. Trollbindande.

Jag vill börja med att lyfta på hatten för alla inblandade i den levande adventskalendern i Lindesberg. Ett så trevligt inslag att vi invånare nästan glömmer alla stolligheter som händer runt omkring oss. Bara att applådera Bergslagens Spektakelteater, Lindesbergs Hembygdsförening och Kulturenheten i Lindesberg som ordnar detta i vintermörkret. Jag uppmanar alla som är i närheten att offra 10-15 minuter till att se och höra dagens lucka. Ingen kommer att bli besviken.

Igår fick jag räkningen för kommande sommar från Lindesbergs Golfklubb. Det har gått dåligt i flera år och jag hade tänkt att börja spela Bingolotto istället och avsluta medlemsskapet, men under hösten har jag tänkt om och tänker spela mer än någonsin – som senior, alltså någon som tillhör de lite äldre i klubben. Jag har sagt samma sak under flera år, men varje år försöker jag mäta mig med mig själv som 25-åring – och blir besviken. Nu har jag bestämt att nästa års förhållande med golfen ska bli både roligt och hett.

LIF Lindesbergs nye tränare Martin ”Preben” Carlsson fick en kanonstart när LIF vann hemma mot Anderstorp i söndags. Preben såg flera gånger ut att vara nära en hjärtsnörp, men visade att han kan ta LIF Lindesberg ur den situation man satt sig i. Mycket känslor och mycket glädje ska ta LIF Lindesberg till nya höjder, men närmast möter man OV Helsingborg på bortaplan (på tisdag) och då är väl risken stor att man kommer ner på marken igen.

Lindlöven hamnar i den norra Vårettan i Hockeyettan. Ekonomiskt en svårförsvarad serie att spela i, men det är inte mitt problem. Nu handlar det om att spela varje match som om det gällde livet trots ett liv vid sidan av spotlightsen, för att sedan, om det går bra, hamna i ett play in i mars och där få chansen att fortsätta kvalandet uppåt. Oerhört svårt att då, i mars, helt plötsligt växla upp i tempo, men vi håller tummarna för att Lindlöven har den kvaliteten.

Så ser det då ut att hända något positivt i Nora Bergslagsförsamling. Tyst sedan valet i september, men i veckan konstituerade man sig och valde Mikael Hirsch som ordförande i kyrkorådet, med Titti Hansson som vicesheriff, och med duktige formalianörden Jens-Mikael Larsson som ordförande i kyrkofullmäktige. Jag var med på mötet i måndags och kände spänningarna i salen lika tydligt som man känner av ryggen efter ett fyspass. Nora kyrkokör återuppstod, psalmer sjöngs och dikter lästes, men inte kändes det som om man var i Guds hus direkt. Vi får se vad som händer.

Den här fredagen blir en lugn fredag. Hustrun och jag har lite gäster på glöggmingel med mera i morgon och tar det lite lugnt ikväll. Mat måste såklart lagas och just nu, fredag eftermiddag, känns det som om lite klyftpotatis i ugnen kommer att få sällskap av en snabbt tillagad nötbiff blir fredagsmaten. Frågan är bara vilken sås som ska göras, vi kivas lite. Jag sätter pengarna på en grönpepparsås.

Gör som jag, laga ngot snabbt och enkelt ikväll, men njut av maten. Uppmanar även er som inte vaccinerat er att tänka om och tänka på era medmänniskor. Vaccinera er!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.