Källberg om lasarettet, golf och Tareq

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har haft golfabstinens i veckan, men räddats av två rundor i golfsimulatorn på Lindegym. Lite lasarett, lite ryssar och lite Tareq Taylor blir det också. Läs Källbergs krönika här.

Hur kan Turkiet få vara med i Nato?

Fredag igen och en vecka fylld av abstinens. Golfbanan stängde i söndags och det känns som om jag gick in i någon form av frustrations-mode. Blir, om vädret blir som det brukar, ett ofrivilligt golfuppehåll på sex månader. Frustrerande är bara förnamnet.

Men, tekniken går som bekant framåt och på Lindegym i Lindesberg finns sedan i vintras en golfsimulator. Golfvännerna Mats Scharnke och Mattias Schough hörde av sig i onsdags och undrade om det inte var dags att dra igång vintersäsongen och så blev det. Vi tre spelade Ryder Cup-banan Marco strax utanför Rom och det var en riktigt rolig bana även för oss amatörer. Så rolig att vi spelade samma bana nu på eftermiddagen idag.

Ni läsare måste ha sett hur många insändare och debattartiklar vi publicerar på ämnet ”föreslagna besparingar för Lindesbergs lasarett”. Det blir nästan tjatigt när artikel efter artikel egentligen säger samma sak – nämligen att behålla Lindesbergs lasarett som ett fullvärdigt akutsjukhus. Vi har publicerat en saga med samma andemening och varje dag kommer nya insändare med samma tema. Jag har inte den positionen att jag kan påverka vad som sker, men jag kan råda alla som är medlemmar i ett politiskt parti att omedelbart gå ur om man inte byter fot i den här frågan. Är det verkligen viktigare att stötta Regionledningen i Örebro än att ha ett sjukhus här i norra länsdelen? Borde vara ett självklart svar på den frågan.

Jag tar ett och annat drastiskt beslut i större frågor än vad jag borde vara inblandad i. För tiotalet år sedan beslutade jag att aldrig mer åka till Egypten, trots underbara hotell och resorts som knappast finns någon annanstans. Anledningen var ryssarna, som togs emot som prinsar där nere i norra Afrika. För ett par år sedan beslutade jag mig för att bojkotta allt som har med Ryssland att göra av gissningsvis förståeliga anledningar och nu har jag beslutat att aldrig mer åka till Turkiet. Ni fattar väl varför, gissar jag? Hur kan ett land som Turkiet få sitta och bromsa Sveriges ingående i Nato? Obegripligt, om nån frågar mig. Hur kan Turkiet över huvud taget få vara med Nato?

Nå, om några timmar syns vi väl alla i Lindehov, eller hur? Lindlöven har sin årliga enkronasmatch, där företagen/sponsorerna skapar fri entré för alla besökare. Med pub och allt! Ska bli riktigt kul att se om det blir en riktig publikmatch i numera trevliga Lindehov. Lindlöven är storfavorit och förr skapade detta något negativt. Ikväll tror jag Lindlövens krigare kommer ut med en rejäl tuppkam och blir ordentligt taggade av att ha publiken i ryggen. Jag tror på seger alltså.

Någon vräkig fredagsmeny blir det alltså inte. Samtidigt som jag är på hockey i Lindehov kommer hustrun att tillverka varsin räkmacka för avnjutande när jag kommer hem. Ska bli så gott tillsammans med något gott i glaset.

På tal om mat måste jag berätta om veckans trevligaste möte. När hustrun ville till Jysk för några dagar sedan suckade jag, men styrde Volvon till den danska möbeljätten. I entrén krockade jag nästan med en karl, som jag omedelbart identifierade. Det var Tareq Taylor, ni vet stjärnkocken. Jag blev lite glad över att se Tareq i Lindesbergs utkanter och trodde att någon av stans krogar anlitat Sveriges trevligaste chef för något event. Så var det inte. Tareq Taylor fnissade lite när han svarade att han helt enkelt blev tvungen att ladda el-bilen – därav stoppet i Lindesberg. Betyget för det får väl folket på Turistbyrån fundera över.

Vi hoppas på seger för Lindlöven ikväll och vi hoppas på en brutal räkmacka. Trevlig kväll på er!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.