Källberg om lättnader och fotboll

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg börjar se ljuset i Corona-tunneln. Fotbollen drar igång i morgon och fredagsgrillen ska snart tändas. Läs Källbergs krönika här.

En lycklig vecka med lättnaderna

Sådär ja – sommaren är här! Svårt att hitta några fel på den här fredagen. Tanken är att den ska avslutas med lite grillat och något gott att dricka, en tanke som nog finns i fler hem än mitt en kväll som denna.

En viktig vecka i den personliga historieboken. Äntligen lite lättnader i pandemi-restriktionerna och visst börjar vi ana ett slut på en eländig tid. Fotboll får spelas, vissa kulturevenemang kan genomföras och mycket av det som varit stängt kan åter öppna – om än i liten skala. En lycklig vecka!

Än har jag inte sett någon fotbollsmatch och den information som finns tillgänglig är under all kritik. Enligt Svenska Fotbollförbundets hemsida ska Nora BK spela sin första seriematch hemma på Norvalla i morgon lördag, men vad som gäller för vårt lilla län i övrigt är svårt att ta reda på. Tittar man på Örebro läns fotbollförbunds hemsida verkar alla matcher före augusti månad vara uppskjutna eller framflyttade och såklart undrar jag varför? Även om man väljer att spela serierna som enkelserier borde man väl använda juni månad, om man nu inte vill ha spel ända framåt jul.

Under tiden jag skriver den här krönikan ringer Nora BK-sportchefen Björn ”Böna” Andersson och meddelar att det blir match på Norvalla i morgon. Ett riktigt glädjebesked i mina öron och en självklarhet att jag kommer att vara på plats när avsparken går.

Politiskt har det varit en lugn vecka. Kanske lugnet före stormen då veckan som kommer bjuder på kommunfullmäktige i tre av fyra kommuner. Vore ju lite roligt med några politiska trätor in i sommaren, eller kanske helt nödvändigt om väljarna ska se någon skillnad på en centerpartist och sosse…

Föga förvånande blir det lite grillat ikväll. Välmarinerade karréskivor gör sig bättre på grillen än på spisen. Övrigt på tallriken blir svensk färskpotatis, en god sallad och en jerk-dressing. I glaset på verandaräcket blir det förmodligen en riktigt kall Mariestad. Jag gissar att om man kunde räkna ut hur mycket alla som grillar ikväll bidrar till uppvärmningen av vår jord, så skulle hela miljörörelsen kantra.

Grilla försiktigt där ute, använd fortfarande mycket sprit men håll avstånden. Trevlig kväll!

1 Comment

 1. Det behövs lite ”jävlanamma i Nora

  Investeringarna på Alntorps ö bidde en kiosk och sen står man med en nymålad
  båt och vidhängande chafför grupp 8. Tror att man får damma av gamla erfarenheter
  från krigsåren då man drev rederi

  Plaskus får bli turistkryssare som drar runt Norasjön med dyra paraplydrinkar
  och strandhugg på sköna stränder med hummer och grillade räkor.
  Turisbyrån säljer konceptet till förmögna tyskar

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.