Källberg om LIF Lindesbergs fiasko

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg sågar LIF Lindesbergs avgörande kvalmatch och siar om framtiden. Vem tränar LIF Lindesberg under barmarksperioden och fram till seriestart och vem bestämmer i höst? Källberg har kanske svaren. Läs här.

En tränarröst som inger respekt, tydlighet och trygghet

Fredag och golfpremiär under förmiddagen. Halvkallt, men fantastiskt att vara igång igen. Banan var i bättre skick än vad jag trodde, men det är tungt i markerna och vikten på vissa torvor låg säkert på runt 15 kilo. Försök att spela ett enkelt spel då… Tack till Kurt, Sten Gunnar och Peder för trevligt sällskap under årets första runda.

Jag har inte kommit över LIF Lindesbergs totalfiasko i onsdags än. Hela torsdagen var som en overklig sorgedag. LIF Lindesberg har gjort mycket fel under senare år, och när det nu var examination visade det sig att man brustit i det mesta. Absolut ingen tydlig spelidé och definitivt ingen reservplan. Då förtjänar man inte att tillhöra den svenska eliten (Handbollsligan och Herrallsvenskan).

Vad LIF Lindesberg gör nu kommer att vara avgörande för lång tid. Man kan snällt acceptera att man nu tillhör handbollens medelklass, men visst vill publiken och sponsorer att man tillhör handbollens finrum. Alltså måste man satsa. Att bromsa och vara cool i det här läget är som att bromsa i uppförsbacke – det blir tvärstopp. Ingen vet nog idag vilka spelare som vill hänga med LIF ner i division 1, och det är väl det första man måste utreda, men nu gäller det att hitta en tränarröst som inger respekt, tydlighet och trygghet.

Kanske är den rösten Herman Arenvangs. Herman har assisterat Martin ”Preben” Carlsson sedan dennes ankomst i oktober, men då måste klubben ha ett koncept som innebär att Herman har något specifikt att jobba efter. Ett spel som bygger på offensivlusta skulle tilltala publik och sponsorer, kombinerat med en reservplan med ett annorlunda försvarsspel – ungefär som alla storlag spelar idag. Preben har säkert många fördelar, men coachning ligger inte högst på den listan och tidigare skrev jag samma sak om Herman, som jag mer ser som en riktigt bra tränare (långt ifrån samma sak). Kanske skulle Gustaf Ekström bli förstecoach och Herman Arenvang förstetränare. Båda har, hur som helst, extremt stora LIF-hjärtan.

Mest synd tycker jag ändå om LIF-spelarna, som inte haft någon tydlig idé att jobba med. Min önskan är att killarna knyter näven i fickan, tar ett skitår i ettan och vinner sin serie för en ny storhetstid.

Vad kvällen bjuder på vet jag inte riktigt ännu. Lite handlar förstås om vädret, inte så himla kul att stå ute och grilla när det ryker ur samtliga grannars skorstenar. Det känns som om man pendlar mellan att bli köldskadad eller brännskadad och när man väl är färdig med grillandet har lusten efter grillat protein försvunnit. Så vi får väl se. Kanske en god Bookmaker toast? Kanske en räksallad? Som sagt blir det snart en väldigt aktuell fråga, men något gott ska ändå hamna i magen.

Hoppas ni kommer på något gott, ni också. Och önskar jag er en trevlig fredagskväll.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.