Källberg om LIF Lindesbergs härdsmälta

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg har ännu inte hämtat sig från LIF Lindesbergs härdsmälta mot Alstermo i söndags. Källberg frågar sig hur något liknande kan hända, och såklart har han tycker han till. Läs Källbergs krönika här.

En kollektiv kollaps utan like

Sådär ja, fredag igen och snart dags för ännu en sportintensiv helg. Så här års känns det alltid som om alla spelar samtidigt – intensivt men härligt. I morgon spelar Lindesberg Volley hemmamatch mot Lund samtidigt som Nitro Nora BS spelar bortamatch mot Snoddas BK i Bollnäs och på söndag spelar LIF Lindesberg borta mot Tyresö, Lindlöven spelar hemma mot Köping och Guldsmedshytte SK åker till Karlskoga för match mot HC Flyers.

Jag måste börja med LIF Lindesberg. Vad hände egentligen i hemmamatchen mot Alstermo i söndags? Efter en kanonstart och 8-3 efter knappa åtta minuter, föll LIF ihop som ett korthus och 22 minuter senare var ställningen 14-23! En kollektiv kollaps utan dess like.

Jag är ingen supporter till högljudde Amo-tränaren Andreas Stockenberg, men han vände och vann matchen – helt utan konkurrens från LIF-bänken. Hade LIF Lindesberg ens en Plan B, eller räckte det att man i matchen innan vunnit mot AIK? Jag hade hoppats, som jag skrev för några veckor sedan, att aldrig mer behöva skriva att LIF Lindesberg ser ut som ett gäng scouter, men så blev det inte. Det här är, menar jag, ett LIF-problem som funnits i många år – ingen sticker ut, varken på planen eller på bänken.

Desto roligare då med Lindlöven, som så här långt gör en kanonsäsong. Faktum är att Löven redan på onsdag kväll kan vara klart för Allettan efter jul. Seger mot Köping hemma på söndag och seger i den mycket viktiga bortamatchen mot Nyköping på onsdag och saken är klar.

Faktiskt kan man ju undra varför det går så bra för Löven, eller hur? Min teori är att man just de där spelarna som sticker ut och nästan på egen hand kan vända en match, spelare som kan stoppa en härdsmälta genom att visa vägen även i uppförsbacke. Och spelare som kan skälla ut en medspelare som inte offrar sig för laget.

Bortsett från något litet jobbuppdrag blir fredagskvällen en kväll i lugnets tecken. Lilla hälsoresan fortsätter även om det känns lite motigt just nu. Jag går på löpbandet på gymmet och äter betydligt bättre än innan, men den här veckan har det inte alls visat sig på vågen.

Igår kväll utsatte jag mig dessutom för en nära-döden-upplevelse. Jag bokade mig på ett spinningpass med Mikael Funck som körledare. Herregud vilken käftsmäll. Passet var ett HIIT-pass, vilket betyder något med högintensivt och jag kan intyga att det var intensivt. Riktigt skönt när det var gjort, men hade jag inte suttit fast med cykelskorna i pedalerna hade jag förmodligen ramlat av.

Ha en riktigt trevlig fredagskväll på er!

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.