Källberg om LIF och för få poliser

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg kommenterar förra helgens upplopp och LIF Lindesbergs ödesmatch på söndag mot IFK Karlskrona. Självklart ska det dessutom grillas ikväll. Läs krönikan här.

Två poliser på 1000 invånare

Fredag igen, men inte vilken fredag som helst. Det är ju Caprice-helg och halva Lindesberg ska festa loss. Inte jag förstås, som kommer att vara på plats med mina kameror, men jag gillar att se lindesbergarna uppklädda och festsugna.

Det har varit en ganska lugn vecka i Bergslagen och vi ska nog vara glada för att ingen tuttat på koranen i våra trakter. Hemska bilder från Örebro förra helgen och riktigt ledsamt att se att farbror inte klarar av att slå ner den typen av upplopp. Man kan tycka att polisen är en enorm myndighet med 34000 anställda, men räknar man efter blir det faktiskt bara två riktiga poliser på 1000 invånare.

Jag har hunnit vara på årets första fotbollsmatch och såg IFK Lindesberg spela mot FK Örebro på Fröjevis gräs. Inte någon bra match, det jag såg, men det kommer att bli bättre. Just femman, där IFK Lindesberg och Frövi IK spelar, kan säkert bli en ganska rolig serie under sommaren. Frövi rivstartade ju någon dag innan med att besegra starka Stene, något skapar förhoppningar.

Veckans händelse har dock inte inträffat än. På söndag spelar LIF Lindesberg kvalmatch mot IFK Karlskrona om en plats i Allsvenskan nästa säsong. Karlskrona vann den första matchen och LIF Lindesberg måste alltså vinna returen för att få till en tredje och avgörande match. Alla som jag har pratat med är säkra på att LIF kommer att vinna, men kanske är det många som är livrädda för att LIF Lindesberg ska bli ett division 1-lag. Vad händer i så fall? Ska man spela i Lindesberg Arena inför 150 åskådare? Vad händer med handbollsgymnasiet? Självklart måste vi alla tro att LIF grejar kontraktet, men analysen den här gången måste bli att något större ingrepp i verksamheten måste göras. LIF Lindesberg har definitivt spelarmaterialet, men inte det övriga.

Vad man ska göra en fredagskväll som denna är inte så svårt att gissa sig till. Jag tror nämligen att alla som har en möjlighet att grill kommer att göra det just ikväll. Givetvis gäller det även mig och den här kvällen står det lax på menyn. Förmodligen massor av gott inlindat i folie och med någon liten fin potatis till. I morgon satsar jag på ryggbiff med kappa efter timmarna med Capricen i arenan. Kanske, kanske smyger det ner lite gott italienskt vin till mumsigheterna.

Ät något gott ni också och njut av Capricen i morgon om ni ska dit!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.