Källberg om LIF-segern och el-mopeder

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg berömmer förstås LIF Lindesberg i dagens krönika, men förundras också över alla dessa små elfordon som plötsligt finns i vår trafikbild. Vad gäller, undrar Källberg.

Trottoarer, gång- och cykelvägar eller vanliga gator

Ny fredag, men jag har lyckats klämma in några hål golf varje dag den gångna veckan. Ibland på morgonen och ibland på kvällen. Alltså har det varit en bra vecka.

Det stora den här veckan var förstås att LIF Lindesberg klämde dit svenska mästarna Ystads IF i ATG Svenska Cupen. I och för sig var inte giganten Kim Andersson med, men Kim gör sig bäst i matcher då det gäller som mest. I övrigt hade Ystad med sig samtliga dominerande spelare från slutspelet i våras och ändå stod LIF som vinnare efter 60 minuter.

Jag tycker det är stort. Kanske har LIF Lindesberg analyserat och funderat på de senaste säsongernas halvtaskiga resultat och framför allt funderat över hur man kunde hamna i en situation som den under förra säsongen, då det kändes ganska tidigt att LIF fanimej kommer att ramla ur Allsvenskan.

Politiskt börjar det kanske röra på sig så smått i Bergslagen. Åtminstone pratas det om att valrörelserna är på gång. Några debattartiklar inför valet har dykt upp, men så här 30 dagar innan valet kan ingen påstå att det råder någon valfeber direkt. Jag träffade dock i veckan en som definitivt påbörjat valrörelsen, såväl i Hällefors som i regionen – nämligen moderaten Cecilia Albertsson. Hon menade att nästa valrörelse börjar dagen efter valdagen. Tänk om alla politiker tänkte på samma sätt. Om Cecilia kan ni läsa inom några dagar här på 24i.

Jag är både förundrad, förvånad och lite förbannad över alla dessa eldrivna sparkbrädor och småmoppar som helt plötsligt dyker upp överallt. Vilka trafikregler har dessa att rätta sig efter? Är de vanliga fordon som ska framföras på vanlig väg, eller räknas de som cyklar och får/ska åka på cykelvägar? I Lindesberg finns till exempel en utkörare av pizzor som åker på en låg elmoped med skottkärrehjul. Han färdas både på trottoarer, gång- och cykelvägar och på vanliga gator. Är det verkligen okej?

Frugan jobbar även denna fredagskväll och således ingen idé att jobba ihop en mumsig fredagsmeny. Kanske tänds grillen eller får det bli någon enkel pastasås. Kvällen ska istället ägnas åt att greppa om mina järnklubbor, något som kommer att kräva all energi under ett antal timmar. Men snyggt tror jag det blir. Golfpride-greppen är nämligen orange och blå – som i Lindlöven och LIF Lindesberg.

Passa på att grilla något gott ikväll. Nästa fredag kan det vara skitväder.

1 Comment

  1. Angående olika eldrivna ”små” fordon. Bara under en middag på balkongen med utsikt över Schröders backe passerade 15 st. av dem i full fart utför backen. Alla varianter, 2 på 1, på cykel/gångbanan, på olika sidor på vägen, mitt på vägen, sidbyte under färd neråt osv. Straxt efter vi ätit klart kom det ytterligare 5 till. Ska nämnas att biltrafiken också är omfattande och många saknar kunskap om trafikregler…..
    Håller med dig, vad gäller?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.