Källberg om Lindemarken och sosseflörten

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg är ganska nöjd den här veckan. Ett utslag på tolvan gick rätt i vattnet, vilket betyder ett långt slag, men ändå lite för kort. Lite Lindemarken, sport och ett uns politik blir det också. Läs Källbergs krönika här.

Storbacka vill väldigt gärna sitta kvar

Är det verkligen fredag redan? Så känns det inte för mig. Jag hade en tung dag i onsdags, då jag inte kunde spela golf på grund av ont i armen. Anledningen var att jag i tisdags tog min fjärde Covid-spruta och varför just den ska ge mig ont i armen vetefan. En uppdaterad Pfizer gjorde nog susen mot Covid19, men hejdade mig i mitt dagliga golfande.

Idag fredag är det Lindemarken och i morgon är det Kopparbergsmarken. Vem har tänkt fel, undrar jag. Inga knallar i världen missar Kopparberg på väg söderut, och det ska bli kul att se vilka knallar, de skulle vara 50, som sökt sig till Charlottenlunds handelsområde i Lindesberg. Marknader handlar mycket om tradition och fan vet om det var rätt att flytta Lindemarken? Vad tycker ni som var där? Vad tycker jag? Nja, säger jag.

Politiskt då. Sosseledaren i Lindesberg Bengt Storbacka försöker alltså få med Moderaterna i en trygg majoritet, men hur många är vi inte som vill att han ska misslyckas? Jag skulle hata ett sådant samarbete precis som jag tror att många lindesbergare skulle hata det. Värst ute är förstås Moderaterna, som skulle få oerhört mycket kritik, men det struntar förmodligen Storbacka i, då han väldigt gärna vill sitta kvar som en hovperson i Lindesberg. Jag hoppas mina läsare visar Storbacka att man inte vill ha en S+M-majoritet i Lindesberg.

Bara sisådär tio dagar till dess att vintersäsongen börjar för den lokala handbollen och ishockeyn. Både Lindlöven och LIF Lindesberg börjar borta och för LIF:s del kommer det att handla om motståndare som vill göra årets match på hemmaplan mot de brandgula. Förmodligen riktigt bra för LIF om man ska kunna bygga upp en ny kultur, där man bland annat måste klara av att spela som segertippade.

Fredagskvällen kommer att innebära kebab. Inte köpt på Lindemarken eller i något grillkök, utan egen. Goda fräscha tillbehör i ett vitt bröd och en sås med så mycket vitlök att katterna går ut när man pratar med dom. Kanske en kall öl till detta?

Jag önskar alla en trevlig marknadskväll, oavsett ni befinner er i Kopparberg eller Lindesberg.

5 Comments

  1. Jag måste bara fråga..
    ”Fredagskrönikören Tomas Källberg är ganska nöjd den här veckan” Så inleds denna krönika. Är det fler än Tomas själv som skriver här? Annars kunde det väl lika gärna kunna stått ”Jag, som krönikör (om nu det måste vara med) är ganska nöjd…osv.
    För mig känns det lite konstigt att prata om sig själv i tredje person, som man ofta hörde Zlatan göra. Någon retorikexpert har någon gång sagt att ”det är något personer gör om de vill höja sig själv över den de talar till”
    Fast det är klart att det kanske ska framgå tydligt vem som skriver fredagskrönikan. Så jag ska inte lägga mer krut på det.

  2. Vilket politiskt styre i Lindesberg skulle du inte hata Källberg?
    Tycker din kommentar var i grövsta laget.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.