Källberg om Lindlöven och långbakat fläsk

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg följer Lindlövens berg-och-dal-bana i Allettan och vågar inte längre tippa utgången inför matcherna. Lite asiatisk mat blir det också och krönikan kan läsas här.

Köttet kräver mycket smek, kladd och kärlek

Fredag igen och idag blir det en snabbskriven kortkrönika. Matlagning pågår och skrivande och kladdande i köket är en kombination som åtminstone jag inte får att fungera.

Jag var rejält besviken efter att ha sett Lindlövens två matcher förra helgen. Det som sett så bra ut matcherna innan var som bortblåst. I onsdags var det dags igen när hemmaplan skulle bytas mot bortamatch mot Tyresö/Hanviken och Lindlöven visade upp ett ypperligt spel och Lindlövens seger var aldrig hotad.

Hur kan det bli så där. Att spela dåligt på hemmais kan bli en dyr historia, då publiken – den lilla – är både svårflörtad och långsint. Nu ska man på norrturné den här helgen med matcher mot Sundsvall och Piteå och alla fattar att kan bli såväl succé som kalkon. När Lindlöven spelar som bäst skulle man inte göra bort sig mot lag på den nedre delen av Allsvenskan, men när det går som sämst skulle man förmodligen få det jobbigt mot Guldsmedshytte SK i tvåan.

I morgon ska jag göra ett reportage som funnits i tanken en tid. Jag ska nämligen hänga med Håkan Johansson, elitdomare i bandy, på matchen Örebro SK-Boltic. Fokus blir det naturligtvis på Håkan och hans kollegor och allt som sker kring en bandymatch i Allsvenskan. Ett reportage jag ser fram emot.

Som jag skrev i inledningen här ovan är det matlagning på gång. Ikväll blir det asiatiskt. Ingen fine dining direkt, men en långbakad fläsksida med de viktiga asiatiska smakerna kräver mycket smek, kladd och kärlek. Nu går köttet för fullt på låg värme och om ett par timmar är det dags att äta. Vi ska testa och käka buns till detta och sedan blir det en asiatisk råkostsallad och ingefärsinlagd gurka.

Ni som gillar asiatisk mat har säkert ätit något som liknar det som är på gång, och ni vet att det möra fläsket som är marinerat i både surt och sött är som godis.

Jag föreslår att ni också lagar något gott och jag hoppas samtidigt att ni får en riktigt trevlig helg!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.