Källberg om Lindlövens succéår

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg vet inte riktigt vad han ska skriva om LIF Lindesberg, men gällande Lindlöven vet han bättre. Det ena laget kvalar uppåt och det andra ser ut att kvala nedåt. Läs Källbergs krönika här.

Lindlöven blir livsfarliga nästa säsong

Fredag igen och det har mest handlat om sport sedan senast. LIF Lindesberg förlorade och Lindlöven förlorade i helgen, men våren närmar sig och solen borde gå upp för åtminstone LIF eller Löven.

Jag hade Lindlövens sportchef Tomas Östlund på besök hemma i glashuset i veckan och Tomas första fråga var; Hur blir det med golfen i år? Jag blev lite tagen på sängen och tror inte ens att jag har betalat medlemsavgiften till Lindesbergs GK. Tanken, i höstas, var att jag då avslutade mitt golfliv, men så känns det inte riktigt just nu. När Tomas upplyste mig, blev det en konflikt i hjärnan. Jag vill nog spela en säsong till och kanske kunna avsluta med något positivt. De senaste säsongerna har inte varit så roliga och inte ens att spela med goda vänner som Tomas, Gunnar Lindqvist, Timo eller Rodney har gett något positivt. Nu jävlar ska det bli annorlunda och jag ska spela efter den ålder jag har och inte den ålder jag alltid haft på tee – 27 år. Sånt är psykiskt och ska med samma redskap drivas bort. Ska bli oerhört kul att komma ut till Lindesbergs GK snart… utan tro på att man är 30 år yngre än vad man är.

Annars blev det mycket gammalt snack med Osten. Jag var sportchef i Lindlöven vid 2010-talet och Tomas var tränare och vi har många, många roliga och tokiga minnen att se tillbaka på. Vi hade förmodligen ett av Hockeyettans allra bästa lag något av dessa år, men skador förstörde det mesta. Nu har Lindlöven återigen ett riktigt bra lag, men utan att ha några riktiga fixstjärnor. Oerhört tålmodigt har man byggt ett ungt Lindlöven under flera år och nu börjar man kunna skörda. Lindlöven kan överraska i kommande matcher i vinter och kommer att bli livsfarliga nästa säsong.

LIF Lindesberg. Vad ska man säga. Som huvudsupporter #1 håller jag alla tummar jag har, men fan – hur långt ska ett lag behöva sjunka innan något händer? Jag vågar inte ens tänka tanken på att LIF skulle åka ur Allsvenskan, men LIF har fortfarande saken i egna händer. Vinst nere i Hässleholms kommun mot Vinslöv på tisdag skulle förändra det mesta. Jag hoppas att det blir så.

Några har säkert läst min intervju med Curt Eric Hermansson, ordförande i Nitro Nora BS, och jag har fått mängder med kommentarer som inte platsar på 24i. En del tycker såklart att politikerna gjort rätt, men de flesta verkar tycka att det här har blivit Rymoens och Oscarssons sätt att bli kvitt en kostnadspost i resultaträkningen. En del har jämfört hur mycket pengar politikerna satsar på idrotten och hur mycket man satsar på kulturen. Vem vet vad som gömmer sig i Allaktivitetshuset och hur många skulle dansa eller skjuta båge om inte man fick en lokal av Nora kommun? Valet får avgöra, som Curt Eric Hermansson sade och vi andra får titta och se…

Inget bestämt om kvällens meny än. Hustrun har varit i Örebro och jag har varit i Frövi, och vi får ta några minuter till att få ihop en fredagsmeny här hemma. Igår blev det toast med pesto, ost, spenat och avokado och förmodligen fortsätter vi på det italienska temat.

Vad tycker ni om Karlsängs IP? Skriv en kommentar till krönikan om detta eller om vad ni åt för gott till middag.

Trevlig fredagskväll!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.