Källberg om lokala majoriteter och italiensk afton

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg gillar att det börjar hända en del med den lokala politiken. Idag har vi ju dessutom fått en ny regering. Lite sport och italiensk afton blir det också. Läs krönikan här.

Förmodligen ett spel för galleriet

Äntligen fredag igen och en lite mer händelserik vecka än de föregående och golfbanan är fortfarande öppen, även om man har slutat att klippa.

Politiskt har ju faktiskt en hel del hänt. I Hällefors kan det bli maktskifte och i Nora väljer Centern att ta sin Mads ur skolan i det majoritetssamarbete som de tidigare samarbetspartierna planerar. Oavsett Centerns inverkan på politiken innebär detta en bräcklig majoritet bestående av Socialdemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna.

I Lindesberg har Socialdemokraterna och Centern beslutat sig för att gå i opposition, även om man samtidigt lovar väljarna att ”ta ansvar” om övriga partier misslyckas med att bilda en majoritet. Ett intressant läge, med andra ord, men förmodligen ett spel för galleriet. Jag tror inte Socialdemokraterna frivilligt avsäger sig makten, men man vill stärka sina kort genom att låta debatten mellan Sverigedemokraterna och övriga partier bli öppen. I slutänden kan sedan S och C ta ansvar och kanske till och med bilda en minoritetsledning.

Idag har vi ju dessutom fått en ny regering. Ska bli väldigt intressant att se om den nya regeringen och Sverigedemokraterna kan få bukt med gängkriminalitet och annat elände som gror i samhället. Bara att hålla tummarna för att man rivstartar. Jag tror att man kommer att göra det.

Ishockeyn och handbollen har hunnit in i serielunken och i Lindlövens serie ser det ut att bli en hård strid om de fem platser som tar sig till Allettan efter jul. På söndag möter man favoriten Mariestad på bortais och poäng hem till Lindesberg vore en kul överraskning. I handbollens division 1 norra har Tumba antagit favoritskapet med två segrar, men LIF Lindesberg kommer att avancera, förmodligen redan på söndag då Boden gästar Lindesberg Arena. Efter att ha sett matchen mot Täby senast kan man enkelt konstatera att det är stor skillnad på Allsvenskan och Division 1. För LIF handlar det om att agera och spela som om man fortfarande spelar i Allsvenskan, då kommer allt att lösa sig.

Jag hann gå nio hål på en höstlig Lindesbergs GK under dagen, precis lagom för att vara sugen på lite fredagsmat. Ikväll blir det italienskt på tallrikarna. Strimlad kyckling, en gräddig sås med massor av örter och vitlök och en god pasta ska bli riktigt gott. Kanske ett glas rött italienskt kan bli aktuellt.Lägg på en grönvitröd duk och sno ihop något italieninspirerat, ni också. Jag önskar alla en trevlig fredagskväll!

2 Comments

  1. Är uttrycket ”ta sin Mads ur skolan” specifikt för 24i? Har sett att det används här tidigare. Men normalt brukar det väl vara Mats och inte Mads men det kanske har dansk ”härstamning”, vad vet jag?

  2. Om inte SD med 22,84% , M med 19,07% , KD med 4,34 % och LPo med 3,88% som totalt ger 50,13 % lyckas förpassa team Storbackas skövlare till åskådarläktaren nu, så är nog hoppet ute denna gång. Så SD,M,KD och LPo kalva upp ärmarna nu och se till att få Lindesberg på rätt kurs, så framtiden blir, som vi som röstat på er kan bli.
    Socialdemokraternas och socialiseringens ”framgångar” kan vi läsa om i företagsrankningen av Sveriges kommuner, som ger vid handen att Lindesberg tappar 11 placeringar och är endast 6 placeringar från den absoluta botten av landets 290 kommuner. Det vore direkt ansvarslöst gentemot Lindesbergs invånare som röstat på er att inte se till att en förändring kommer att ske.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.