Källberg om lottdragningen i Hällefors

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har i veckan bevakat politik i Hällefors och Lindesberg, sett en del fotboll samt spelat lite golf. Läs krönikan här.

Vem klagar på en grillad och en kall öl?

Ännu en fredag är kommen till sommarens rike. För nu är det sommar enligt alla experter. Lite kyliga vindar om någon frågar mig, men sommar är sommar och då får man härda ut.

När det är sommar ska man också spela golf. Ena gången spelar man skapligt, för att nästa gång spela som en sopa. Men det händer alltid roliga saker och eftersom golf enbart är en rolig fritidssyssla fokuserar jag på det roliga. Igår spelade jag och Mattias nio hål och när vi klev upp på sjunde tee möttes vi av en annorlunda syn. Tre spelare höll nämligen på att slå sina andraslag rakt mot oss och i spetsen för dessa fanns såklart Kurt Ahlbin, den ende som har två drivers i bagen – en att slå ut med och en fairway-driver. Hur det gick vet jag inte, då vi fick ta skydd när Frövispelarna bombade på.

Jag var till Hällefors i veckan för att bevittna valet av ny ordförande i kommunstyrelsen efter bortgångna AnnaLena Järnberg. Och visst blev det som väntat show! Sverigedemokraterna hade en teori om att valet skulle bli underkänt och även Socialdemokraterna försökte skjuta upp valfrågan till september, genom sossarnas guldkorn i Hällefors – Allan Myrtenkvist. Alla försök att senarelägga valet av KSO föll dock via lite prat med Sveriges kommuner och regioner och Allan fattade vinken. Precis som förra gången, efter valet i höstas, blev det alltså lotten som avgjorde. Moderaten Cecilia Albertsson vann den här gången och får nu chansen att styra in Hällefors i en trygg hamn.

Jag bevakade också kommunfullmäktige i Lindesberg i början av veckan och förundras över hur lång startsträcka den nya majoriteten behöver för att visa väljarna att de valde rätt. Det kanske inte är så lätt att styra när fem partier ska enas?

Lite fotboll blir det varje vecka och igår såg jag IFK Lindesberg spela 0-0 mot IFK Askersund och ikväll åker jag nog till Fröjevi i Frövi för att se Rynninge IK gästa konstgräset. Frövi IK kommer att få bekänna färg, gissar jag, men förhoppningsvis kan man få lite bättre betalt för sitt försvarsspel mot ett motstånd som Rynninge? Kul också att få se Rynninges och seriens skyttekung Etiandro Galvin Barreto. Barreto har gjort 13 mål under de inledande åtta matcherna.

Någon speciell fredagsmeny blir det inte ikväll då frugan jobbar. Vi åt en het räkpasta igår och jag klarar mig nog med ett par grillade korvar. Grillen nästan självantänder varje kväll och det gäller ju att passa på när kvällarna är skapliga. Och vem har någonsin klagat över en grillad och en kall öl?

Grilla något gott ni också ikväll! Och ha en fantastisk helg!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.