Källberg om lugn vecka och golfande

i BLOGG/ETTAN

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg spelar Palmen Open 2019 i helgen och hoppas slippa en av de grälla huvudbonaderna som hamnar på de fyra sämstas huvuden. Läs Källbergs krönika här.

Jag gillar G – som i golf och grill

Fredag igen, efter en lugn vecka, men hög puls idag när jag är en av deltagarna i Palmen Open 2019. De här raderna skrivs innan jag slår ut på Nora Golfklubb, och ingen vet just nu hur det gick. Palmen Open är ett riktigt trevligt och roligt evenemang, men tråkningarna är tuffa om man missar ett slag och är man bland de fyra sista, blir man förärad med en förnedrande mössa… som ingen golfspelare någonsin vill bära. Jag spelade en runda för ett par år sedan med mössa och jag kan säga direkt… man spelar inte bättre med den huvudbonaden.

Veckan i övrigt har varit lugn, som sig bör mitt i semestern. Jag tror inte en enda politiker har tagit något beslut som går att ifrågasätta och sportens värld verkar ligga i ide. Bortsett då från Lindlöven, som snart har snickrat färdigt på truppen för kommande säsong och som har något riktigt trevligt på gång. Jag trodde stjärnan Linus Lundberg skulle försvinna, men han signade för ytterligare en säsong, och sedan valde backklippan Filip Bergmark att förlänga – fan, inga dåliga namn. Sportchefen Tomas Östlund har nu endast storstjärnan Max Lalander kvar innan jobbet kan anses klart. Jag träffade Max på nians fairway på Lindesbergs GK för ett par dagar sedan, då Max korsade min väg med en rejäl slice från sjuans utslag, och jag tror och hoppas att Max satsar vidare i Lindlöven. Max behövs.

Jag vet faktiskt inte vad som väntar ikväll. Kanske blir det grill och kanske blir det någon form av italiensk plockmat. Jag tror att vi grillar några hamburgare från Bergslagsdelikatesser och käkar lite sötpotatispommes till dessa. Jag ska upp riktigt tidigt i morgon, då jag ska vara på Degerfors Golfklubb klockan 08.00 för dag 2 av Palmen Open.

Nästa vecka ska ni få läsa om allt kring Palmen Open, även om jag blir sist. Kanske hinner också någon politiker besluta något som vi kan storma kring.

Ha en bra helg ute i Bergslagen.

3 Comments

  1. Verkar klokt !

    Passar med lite trallande på ”jag går och fiskar” och slår igen dörrn bakom allt elände, det sköter sig självt

  2. Jag spelade på Nora för ett par år sedan samma dag som den här ”tävlingen”. Klubben borde skämmas att de tillåter den typen av fyllegolf och jag hoppas att Degerfors har bättre omdöme och håller koll på imorgon.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.