Källberg om majoriteter och sårade spelare

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg funderar över varför det tar sån tid att bilda nya styren i våra kommuner. Dessutom en liten förlängning på diskussionen om 24i-kritiken till LIF:s låga tempo i premiärmatchen mot ÖSK. Läs krönikan här.

Jag blir enbart förbannad

En lite höstruskig fredag avslutar den här veckan. Bara att inse att varje golfrunda från och med nu kan vara den sista, men jag är lycklig för varje ny slice jag får möjlighet att slå. Idag till exempel blev det ingen golf för min del, men SMHI tror att det ska bli bra väder i helgen, så än är det inte över.

Jag funderar lite på varför det verkar ta sån tid för politikerna i våra kommuner att komma igång med nya majoriteter. I Hällefors kommer har man hamnat i ett läge där det inte går att komma runt Sverigedemokraterna om man vill hålla ihop inom de klassiska blocken. Å andra sidan har ju S styrt ihop med Moderaterna tidigare och S brukar hålla hårt i makten, kosta vad det vill. I Ljusnarsberg borde det mesta vara klart även om ingenting hamnat hos 24i och i Nora kommer det att bli fel, oavsett vad man kommer fram till. Noraborna är oändligt trötta på ett styre bestående av S+M+C+KD+L, men verkar livrädda för att ens nämna Landsbygdspartiet. Förra mandatperioden blev mest fel och bättre då att släppa igenom en minoritetsmajoritet som får söka stöd beroende på fråga. Och i Lindesberg är läget ungefär detsamma även om Lindepolitikerna sköter sitt styrande på ett bättre sätt och får saker att hända även om några politiker tvingas backa.

Vi kan konstatera att sporternas vintersäsong är igång. Lindlöven har redan hunnit både vinna och förlora, men kan nog se fram mot en trevlig säsong där publiken verkar trivas i nyrustade Lindehov. Kan Lindlöven bara leverera nu i början av säsongen, tror jag det blir en vinter i dur. Även LIF Lindesberg är igång och man tvingades konstatera att det bara blev en poäng mot ÖSK Handboll, ett lag som kom till division 1 från tvåan. En av nycklarna för att vintern ska bli framgångsrik är förstås att man kan spela med allsvenskt tempo, något jag också nämnde i min artikel efter premiärmatchen. Ett antal personer höll dock inte med mig och tyckte att jag skulle göra något annat än såra vissa spelare i det brandgula laget. Jag undrar hur dessa kritiker tänker egentligen? Och vadå såra? Jag har full förståelse om man inte tycker som jag gör, men nog sjutton måste en journalist få skriva även sånt som inte är hyllningar. Den som inte tycker så kan hålla sig till det som skrivs på Facebook eller andra okritiska medier. Som journalist blir jag enbart förbannad.

Fredagskvällen kommer att innebära en god köttbit simmande i en lika god pepparsås och omgärdas av vitlöksdoftande klyftpotatis. Kanske ett glas vin eller en kall öl till detta och jag lovar er att jag har allt jag behöver.

Jag hoppas att alla läsare av denna krönika får en riktigt bra kväll och att ni lagar till något gott ikväll, ni också.

2 Comments

  1. Äntligen fredag, visst är det skönt Tomas? Ja du… Att få kritik som idrottare på lokal nivå är/var väl även förut ganska vanligt. Att spelare som siktar på eliten kan få kritik måste väl ändå klubben vara beredd på och ha haft med i sin mentala träning, eller?

    Dessutom var inte din kritik granithård direkt. Dock blev det intressant att Noras tränare säger att ”alla lag får hållas ansvariga för sina poäng och tabellplacering själva”.

    Där hade du kunnat vara väldigt mycket tuffare i kritiken. Att med kniven på strupen få möta ett reserv/juniorlag och klara kontraktet är en riktig bingo.

  2. Alltid kul att läsa dina tankar 🙂 Sportnörd som jag är, vet jag hur snacket går på sociala medier. Är så lätt att gömma sig bakom/framför skärmen . Ha en trevlig helg.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.