Källberg om mesiga politiker och handbollspuls

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg saknar nyhetspuls efter en mycket lugn vecka i Bergslagen. Källberg klagar på mesiga politiker och ser fram mot en rolig handbollseftermiddag i morgon lördag. Läs krönikan här.

Kvar blir liksom – ingenting

Om en krönikas längd och omfattning skulle spegla händelserna under veckan skulle jag få sätta punkt här och nu. Maken till tråkig nyhetsvecka är svårt att hitta. Eller är det jag som börjar bli gammal och vänder ryggen åt allt som kan vara en nyhet?

Nä, men mycket har förändrats under tiden sedan februari 2020 fram till nu. Pandemin som härjat har bytt fokus på mycket och inte minst hur folk värderar händelser i deras vardag. Dessutom är dagens knepiga politiska sammansättningar i kommunerna inte direkt skapade för politiska visioner och utspel. Titta på Nora, som exempel, där ingen vet vad som görs och där alla vet att det mesta kommer att gå i stå under de kommande åren. Alla kommer ihåg när det började gå riktigt bra för Sverigedemokraterna för ett antal år sedan. Då försökte nästan de etablerade partierna att lägga skulden på väljarna, men idag sker så mycket feltänk att skulden helt och hållet måste vara politikernas. Man skapar så tokiga konstellationer att till och med mellanmjölk framstår som något riktigt vasst. Se bara på Hällefors, där lottning ska avgöra de politiska besluten – bara för att inte SD ska få vara med. Suck. Eller Nora, där man gör allt för att inte Norapartiet och Landsbygdspartiet ska få vara med och styra.

Kvar blir liksom ingenting. Ingen vågar göra eller säga någonting. Vi borde förstås ställa större krav på politikerna, men som journalist kan man inte göra speciellt mycket. Har inte politikerna något att säga så har jag inget att skriva om…

Desto roligare ska det bli i morgon lördag när LIF Lindesberg ska fira avancemanget till Allsvenskan med att besegra serietvåan Örebro SK i Lindesberg Arena. Jag tror alla spelare i LIF är otroligt glada för att säsongen äntligen är över och att man nu kan börja satsa mot mål som kanske inte är lika enkla att nå upp till som under den gångna säsongen. Det kommer att bli ett par roliga timmar i arenan med firande för både dam- och herrlag – och förhoppningsvis med en seger för LIF i matchen mot ÖSK.

Jag sörjer fortfarande Lindlövens avslut på säsongen. Man spelar 36 matcher i ett rasande tempo från början av oktober till månadsskiftet februari/mars och därefter, som i Lindlövens fall, ingenting. Jag har sett att Lindlöven tackat publik och sponsorer för säsongens stöd, men något annat har inte dryftats sedan månadsskiftet. Både jag och Lindlövens trogna supporters vill veta vad som händer nu.

Ikväll blir det ingen riktig fredagsmeny då hustrun jobbar. Men jag gjorde i ordning en sjutimmars pulled pork igår, som ikväll kommer att avnjutas under enkla former. Frugan är dock ledig i morgon och vi får ta igen förlorat fredagsmys då – med något gott att äta. Jag vet inte vad ännu, men när lördagen väl är kommen är såklart menyn klar. Känns som lite italienskt skulle passa perfekt!

Ha en underbar fredagskväll och ni som har sällskap – passa på att laga något gott tillsammans!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.