Källberg om några surdegar

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har haft en av sommarens lugnaste veckor och passar på att avhandla några surdegar som finns på mångas läppar just nu. Läs Källbergs krönika här.

Vaccinintyg på krogen

Fredag igen och lika lugnt som förra veckan. Jag pillar med tekniken bakom 24i och jobbar hårdare än någon kan tro. Nu börjar dock lugnet gå mig på nerverna och ikväll, äntligen, ska jag se handboll live igen när LIF Lindesberg möter HK Malmö i en träningsmatch.

Jag borde förstås skriva en lång promemoria om Nora Bergslagsförsamling och dess välmående. Efter att ha läst och publicerat ganska många kommentarer under den senaste veckan avstår jag nog ändå. Jag, precis som alla andra, fattar förstås hur dåligt den här församlingen mår. Kommentarerna går förstås åt olika håll, men alla normalbegåvade förstår att den här typen av debatter inte ens uppstår om stämningen är god och allt fungerar. Många, många Norabor pratar om detta utanför Willys, Konsum eller Systemet och de flesta tycker nog att kyrkoherden borde kliva åt sidan och in i en lugnare pensionstillvaro, men kyrkoherden själv verkar vilja något annat. Vi får helt enkelt se vad nästa drag blir.

Så var det det här med covid-vaccinering. Det pågår någon form av lobbypåtryckning om att man inte ska vaccinera sig och jag kan fanimej inte förstå hur man kan gå på den propagandan. Det enda jag kan se är ren och skär egoism. De flesta jag pratat med om detta säger att man vaccinerar sig för alla andras skull och jag kan bara hålla med. Ju fler som får de två sprutorna, desto bättre för våra medmänniskor. Men – alla tänker inte så och i ett samhälle som vårt måste vi kanske acceptera det. Valfrihet är ju viktigt. Ändå tänker jag ett steg längre. Om det är okej att säja nej till en solidarisk vaccinering, måste det vara okej att kräva vaccinintyg på krogar och andra evenemang? Vad säger ni? För mig är det okej att valfrihet ska få gälla, men då får man finna sig i att sitta hemma till dess Coronan är över. Gäller detta vid resor, borde det väl gälla även vid andra träffar med folk…

Fredagskvällen kommer att tillbringas i Lindesberg Arena och LIF Lindesbergs första träningsmatch för säsongen. Känns helt okej och hustrun har lovat att ha lite mat redo när jag kommer hem. Om det inte hade varit handboll hade såklart grillen varit igång, men en trevlig paj räcker långt.

Jag hoppas alla får en trevlig fredagskväll, oavsett ni är på handboll eller gör något annat.

4 Comments

 1. Anders S.

  Absolut inte frivilligt att vara sjuk och en jäkla otur att vara det. MEN för att skydda alla andra, så har du ett bättre förslag? Tar alla som kan sprutan så finns inte problemet snart

 2. Som sjuk och inte kan ta vaccin på grund av andra sjukdomar så antar jag att jag får stå mitt kast. Det är ju frivilligt att vara sjuk.

 3. Självklart ska arrangemang, krogar, fotbollsmatcher börja med vaccinkrav. Inget vaccin? Synd för dig då får du stå ditt kast.

 4. Att kyrkan i Nora behöver ett omtag är väl de flesta överens om !

  Får väl inventera vad som finns i skåpen. En auktoritär ledning med hårda nypor.
  Dessutom mycket penningsugen.

  På ett annat ställe i Nora har vi en skola som producerar en hög med ungar som
  inte får gymnasiekompetens, dom hamnar som smågangster och polisen klarar
  inte av dom.

  Kyrkan skulle kunna göra en samhällsinsats genom att ta hand om dom här,
  givetvis med saftig pekuniär ersättning.

  Såg en kommentar om en skolform i likhet med ”lumpen”där slynglarna i två
  år fostras fram till hög utbildning och uppförande.
  Här kan kyrkans hårdhänthet passa som en handske.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.