Källberg om Nato och Malou-bluffen

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg tar idag upp ämnen som SHL-finalen, Nato, Giro d´Italia, Malou-bluffen samt lite fredagstrevlig matlagning. Läs krönikan här.

Där tappade TV4 mig

Fredag igen och jag orkade knappt vakna i morse. Som resten av svenska folket följde jag den sjunde och avgörande SM-finalen i hockey mellan Luleå och Färjestad och pulsen var ganska hög ett tag, minst sagt. När det hela var över hade jag knappt någon puls alls…

De som brukar följa Lindlöven i HockeyEttan noterade nog att spelet egentligen är detsamma. De framgångsrika lagen i ettan spelar samma typ av spel som de bästa lagen i SHL, med den lilla skillnaden att spelarna i SHL är lite, lite bättre.

Så är det just nu. Alla spelar samma spel, men förhoppningsvis kommer något nytt direkt säsongen 2022/2023. Så har det alltid varit tidigare, ju. Någon tränare hittar ett nytt sätt att spela på, men några tecken på något nytt sätt att vinna is har inte synts under den gångna säsongen. Men var så säker… något nytt kommer.

Det ser ut som om vi snart är Nato-medlemmar. Medlemskap eller alliansfrihet har fanimej diskuterats och debatterats så länge jag kan komma ihåg, men sossarnas nej till Nato har alltid skapat ett ganska bestämt nej. Men nu ser det ut som om det är just sossarna som ska ta oss in i Nato och 180-graderssvängen har gått i en rasande fart. Statsminister Andersson sade ju så sent som ett par veckor in i Rysslands angrepp på Ukraina att partiets nej stod fast. Jag är visserligen för ett Nato-medlemskap, men jag är också för politiker som står fast vid sina ord.

Och, så är en av årets höjdpunkter igång – Giro d´Italia. 21 etapper på 23 dagar och ungefär 20 mil per etapp. Dessutom flera timmar underbara bilder över ett vackert Italien – varje dag. Ingen sitter väl och följer loppet minut för minut, men en stund då och då är som balsam för själen.

Jag blev totalblåst över min inbillade tro att Malou efter tio sändes för sista gången i tisdags. Var lite nyfiken på vad som skulle komma istället och slog på teven på onsdagen, och blev då genast upplyst att TV4 under sommaren kör repriser på gamla avsnitt. Där tappade TV4 mig, kan jag säga.

Fredag igen och självklart dags att laga lite helgmat. Sent igår kväll lade jag en hel kyckling i en salt rimningslag och nu, 18 timmar senare, ska den tillagas i ugn. Jag har inte testat att rimma kyckling tidigare och förhoppningsvis har jag hittat något som går att utveckla vidare. Kul att testa hur som helst, och funkar det inte till fredagsmys kanske det fungerar till en tisdagsorgie.

Ät något gott och ha en supertrevlig fredagskväll!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.