Källberg om obegriplig politik

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg försöker få förstå vad som händer efter ett val, men går bet. Lite politik, lite ishockey, lite handboll och lite viktminskning blir det i dagens krönika. Läs krönikan här.

Påminner om ett larvigt syskonkäbbel

Fredagarna blir allt krispigare för varje vecka och återstående golfrundor är garanterat få. I Lindesberg stänger golfbanan nästa söndag och därefter är det bara att gå över till vinternöjen, vilka de nu skulle kunna vara?

Politiskt kan jag inte se att något banbrytande skett på våra breddgrader. Det kan bli spännande lösningar i både Lindesberg och i Hällefors, men i Nora blir det en samverkan mellan Socialdemokraterna och Moderaterna, med stöd av John Sundell. För sossarna handlar mycket om att ha makten och Moderaterna har väl fått smak på arvoderade uppdrag, de också. Om det verkligen vore det bästa för Nora att S och M styrde, skulle jag inte säga något, men det troliga är att det blir precis som under den förra mandatperioden – att ingenting händer. Konstruktionen med att ha ordförandeskapet vartannat år är direkt obegriplig och påminner om ett syskonkäbbel där man turas om att få sova i morsans säng.

På sportfronten handlar det mesta om Lindlöven. De brandgula är riktigt bra i vinter, men saknar full backbesättning samtidigt som det finns ytterligare sex lag som alla slåss om en plats i Allettan efter jul. Serien är jämn och bra och den första perioden mellan Lindlöven och Tranås i onsdags var bland det svettigaste jag sett. Tempot var så högt att till och med domarna kippade efter andan. Bara att gratulera publiken, som får se högkvalitativ hockey i de allra flesta matcher. På söndag spelar Lindlöven mot Borlänge hemma och en rejäl drabbning är att vänta.

För LIF Lindesberg är det redan topplats i tabellen för division 1 norra, trots debaclet mot ÖSK i premiären. Inget lag i serien kommer att orka stå emot LIF, åtminstone inte så länge de brandgula håller såväl tempo som skärpa uppe. Kungsängen borta på söndag låter som en utflykt till något museum.

Inte det minsta sportigt, men jag måste göra en avstämning på min jakt på övertaliga kilon. När hustrun och jag kom hem efter en All inclusive-vecka på Rhodos stod vågen på hiskeliga 105,5 och i morse var noteringen 96,0. Daglig motion (läs golf) har gjort nytta och nu är man ju sugen på en fortsättning.

Någon smaskig fredagsmeny blir det inte ikväll då frugan inte är hemma. Blir förmodligen inte bättre än ett par varma smörgåsar och en kall öl. Vi kommer dock att ta igen detta, var så säkra.Jag önskar alla en riktigt trevlig fredagskväll och framför allt alla missnöjda väljare i Nora.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.