Källberg om påskväder och flyttad ÅVC

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg avhandlar påskvädret, lite fotboll och en förflyttad återvinningscentral i veckans korta krönika. Läs krönikan här.

Klokt att sätta ner foten

Det är långfredag idag och jag ska hålla veckans krönika kort. Jag instämmer med biskopen Mikael Mogrens påskhälsning tidigare i veckan där han tyckte att vi skulle fira påsk ordentligt med anledning av allt ruskigt som händer i världen.

Ska man tro SMHI eller någon annan väderapp kommer våren på allvar att göra sitt intåg i påskhelgen. Redan under långfredagen har vi sett prov på riktigt fint väder och jag hoppas att många får chansen att njuta av solstrålarna under några lediga dagar.

Idag har våra lokala fotbollsserier premiär när både Nora BK i fyran och IFK Lindesberg i femman börjar på bortaplan. Division 6 och 7 väntar ytterligare ett par veckor innan man premiärspelar. Det ska bli väldigt intressant att se hur Nora BK, Frövi IK (som premiärspelar hemma på konstgräset annandag påsk) och IFK Lindesberg står sig i respektive serie.

Politiskt har förstås den veckan mest handlat om ingenting. Den nya majoriteten i Lindesberg tog ett klokt beslut när man tog ett omtag i frågan om en ny framtida återvinningscentral som den föregående majoriteten ville förlägga centralt. Nu ser det inte ut att bli så och jag kan inte annat än tycka att det är klokt. Verksamheter som hanterar allt mer miljöfarligt avfall bör nog placeras någonstans där det inte rör sig så mycket människor. Exempelvis en brand kan ju bli riktigt farlig med plaster, tungmetaller och elektronik.

Dessa korta rader blir allt från mig idag. Påskafton firas inte i år då hustrun jobbar, men ikväll blir det varsin biff tillsammans med en potatisgratäng och en trevlig kantarellsås – och lite grönt förstås.

Ha en trevlig påsk och sätt inte sillar eller ägg i halsen!

1 Comment

  1. Ja tänk om det skulle börja brinna, då är det dumt anläggningen ligger nära brandstationen..bättre den ligger en bit utanför tätorten, kanske på väg ut mot Gusselby så det blir en bit för brandbilarna så vi får chansen till en riktig brasa.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.