Källberg om politik i Nora och LIF Lindesberg

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg nöjer sig med en ganska kort krönika idag, men hinner avhandla politik i Nora och en del sport i Lindesberg. Läs krönikan här.

Väldigt få visioner i Nora

En riktig vinterfredag idag. Runt nollan på termometern och snö. Grattis alla ni som gillar vintern och som gillar att gå runt med snöskyffeln.

Dagens krönika blir en kort sådan. Jag har helt enkelt inte haft tid och då hoppar jag direkt till det som är viktigt.

Jag var på kommunfullmäktige i Nora i onsdags och slås av vad oviktig själva politiken tycks vara. I en valrörelse lovar partierna satsningar eller åtgärder, men i verkligheten blir det inte mycket med alla visioner. När man på onsdagen skulle besluta om budget för nästa år var det endast miljöpartisten Jan Larsson som hade visioner och övriga hängde upp sig huruvida man ska spara lite pengar på kulturskolan och fritidsgården, men där majoritetens förslag givetvis vann. Att sedan de folkvalda ledamöterna i fullmäktige inte kommer på årets normalt viktigaste möte borde alla väljare ha i minnet när det blir dags för val igen. Varken SD eller Vänstern var på plats.

I morgon lördag startar Vårserien för Lindlöven med bortamatch mot Köping, men det stora intresset handlar just nu om LIF Lindesberg. Förra matchen mot OV Helsingborg startade riktigt illa, men LIF visade takter i den andra och förlorade med huvudet högt. På söndag gästas Lindesberg Arena av serietvåan Kungälv, en match som borde vara minst lika svår som den mot Helsingborg. Ändå är känslan god, tycker jag. LIF hade ett par spelare på sjuklistan i tisdags, men kanske har dessa hunnit friskna till fram till söndag.

För egen del har jag hunnit provspela den nya padelhallen på Skitrakan i Lindesberg – två gånger sedan man öppnade på torsdagen. Padel är otroligt kul om man spelar med de som är ungefär lika dåliga som jag. Nu var det några veckor sedan och bara att inse att padel ska spelas flera gånger i veckan. Man hinner tappa det mesta på några veckor.

Fredagskvällen blir en stillsam sådan. Hustrun jobbar och jag får väl vispa ihop något enkelt och sikta in mig på en god köttbit i morgon kväll. Jag är ruggigt sugen på grönpepparsås, och den hinner jag kanske göra senare ikväll. Mycket grädde och avbränd med cognac. Givetvis blir det tallriksmodellen och ett salladsblad ska adderas.

Laga något gott niockså. Köttet är svårt att hoppa över, men såsen går att göra även utan grädde och grönpeppar. Trevlig helg i snöyran!

1 Comment

  1. Men nu var det ju så att motståndaren i Padel vann med 3-0 båda dagarna så lika dålig vet jag inte 😉

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.