Källberg om politik, sport och Gambas

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg satsar mer på fredagsmaten än på att granska politikerna i Bergslagen. Inte så konstigt kanske, när ingenting händer. Samtidigt längtar Källberg till våren. Läs krönikan här.

Vi kommer att njuta, det vet jag

För varje snabbt passerande vecka som går kommer vi närmare våren. Så måste man tänka under den här vinterns förhoppningsvis sista månad. Någon gång där framme i mars börjar man på riktigt känna att våren är på ingång och att solen börjar få ett övertag på kung Bore.

Men det är en bit dit. Egentligen börjar väl inte våren förrän i april, eller kanske först runt den 1 maj – när de flesta golfbanor öppnar.

I det politiska landskapet i Bergslagen råder dock fortfarande polarvinter. Det politiska klimatet har förändrats enormt mycket under de senaste åren och istället för beslutsvilliga politiker som gav tjänstemännen i kommunerna order, är det idag nästan tvärtom. Konstiga majoritetskonstellationer skapar svaga politiker och svaga politiker vågar knappt ta beslut. Behöver vi ens allmänna val i framtiden?

En lugn vecka även på sportfronten. LIF Lindesberg var och blev kraftigt försvagat i onsdagens match hemma mot Anderstorp. Saknade, skadade och utvisade spelare avlöste varandra och avbytarbänken var i matchens slutskede väldigt gles. Man undrade om kanske Joakim Bååk, Herman Arenvang och Jonas Blad skulle dra på sig en tröja för att bidra, men att få stryk på hemmaplan är förstås straff nog. Jag tror det är sex matcher kvar av Allsvenskan och det lutar starkt åt en kamp för att undvika negativt kval.

Lindlöven trummar dock på. Man hade serieledningen i tre dagar innan Brödernas/Väsby gick förbi i onsdags kväll. Starkt ändå och jag kan inte påminna mig att Lindlöven hållit sig så långt framme – någonsin. Att alla lag slår alla och att ett och samma lag kan visa upp både toppform och bottenform under samma vecka hör nog ihop med att man spelar tre matcher i veckan och att det handlar om långa, långa resor. Den kommande helgen åker Lindlöven upp till Hudiksvall för match, men sedan har man faktiskt ett litet välbehövligt uppehåll innan de avslutande matcherna i Allettan.

Och ikväll är det ju fredagskväll och frugan och jag ska försöka äta något gott. Just ikväll blir det gambas, vitlöks- och chilifrästa räkor och lite gott till. Kanske lite out of date, jag vet inte, men jag älskar smakerna av chili och massor med vitlök till normalt ganska smaklösa jätteräkor. Vi kommer hur som helst att njuta, det vet jag.

Gambas är otroligt enkelt att laga till och jag föreslår att ni njuter av samma mat som jag och frugan. Eller fixa en medelhavspasta på tio minuter. Alltid lika gott.Jag önskar er alla en riktigt trevlig fredagskväll och en bra helg!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.