Källberg om politiker som struntar i oss

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg förstår sig inte på politiker längre och kombinationen S/C/KD står inte högt i kurs. Fotboll och fredagsmiddag står också på menyn. Läs här.

Räkna med ett kraftigt bortfall av röster

Det är inte vilken fredag som helst idag. Studentutspring på Lindeskolan väcker alltid känslor, även om studentfirandet är begränsat. Härligt att se ändå, när nykläckta vuxna ger sig ut i livet.

Vi såg alla hur det gick när regionens Hälso- och sjukvårdsnämnd skulle diskutera den omdebatterade stängningen av nattakuten på Lindesbergs lasarett. De styrande politikerna gav fullständigt sjutton i alla de protester som varit från norra Örebro län och körde över oss – fullständigt. S, C och KD, som styr, kan nog räkna med ett kraftigt bortfall av röster när vi går till valurnorna den 11 september nästa år.

S, C och KD tillsammans med L och M styr ju även i Nora och även i Nora kan nog de styrande partierna räkna med stora tapp nästa år i kommunalvalet. Onsdagens sammanträde i kommunfullmäktige var stundtals på gränsen till parodi. En punkt som skulle behandlas var förutsättningarna inför budgetarbetet och en lång debatt, vilket alltid är fallet, tog vid. Förutsättningarna var sammanställda av ekonomichefen och blir ju politisk fråga när prioriteringar och besparingar föreslås. Nu blev det en fråga om att godkänna tjänstemannens sammanställning, vilket knappast har i kommunfullmäktige att göra.

Så fick jag då äntligen gå på fotboll. Nora BK mötte IFK Åmål i lördags och det var en höjdare att få se lite riktig fotboll innan EM startar. Dessutom var Nora BK bra. Nye tränaren Dennis Fransson har satt sin prägel på laget och resultatet ser både smart och resultatmässigt vägvinnande ut. En liten varning för Nora BK.

Fredagskväll och frågan om det ska grillas hänger i luften. Jag grillar gärna varje kväll, men hustrun är sugen på att testa nya Dala-Sushi i Lindesberg. Alltid fräscht med sushi, men inga stora fel på en grillad köttbit heller. Kanske borde jag köra på frugans förslag idag och så får det bli grillat i morgon, när några goda vänner gästar oss.

Jag önskar alla en trevlig fredagskväll och uppmanar som vanligt till riklig användning av sprit samtidigt som ni håller avstånd! PS. Som ni ser av vinjettbilden taggar även jag ned restriktionerna en aning. Inte mycket, men i alla fall. DS.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.