Källberg om positiva Corona-rapporter

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg är på ett bra fredagshumör och håller tummarna för att de positiva Corona-rapporterna blir verklighet. Läs Källbergs krönika här.

Lindesberg Arena kan bli vuxendagis

Fredag igen och frågan är om det har vänt nu? Att pandemin är på väg att bli en endemi eller epidemi alltså. Sommaren kommer att bli orgasmisk härlig om kinavisuret kan anses besegrat.

Rapporterna i veckan talar alltså om att Cornonan kan vara ett besegrat virus redan någon gång under sommaren. På ett lokalt plan ser det fortfarande jobbigt ut med många sjukhusbehandlande covid-patienter och stor smittspridning. Men på ett nationellt plan ser det bra ut och om myndigheterna lyckas vaccinera på samma sätt som man gjort de senaste veckorna kan vi vara på väg mot en seger.

Tänk en fotbollsmatch på Norvalla eller Fröjevi – med publik. I mitt jobb blir alla sportmatcher lätt en slentrian, men gissa om jag kommer att omvärdera betydelsen av friheten att gå på en sportmatch utan restriktioner igen. Att tränga sig fram i korvkön eller att bara stå och prata skit i pausen. Tittar man på handbollen till hösten kan det bli riktigt kul. LIF Lindesberg väljer att satsa hårt och med den ”vanliga” publiken på läktarna kan det bli skitkul. Jag tror till och med att LIF kan nå nya publikhöjder då många, många inser att det faktiskt är ganska kul att komma hemifrån en stund, träffa andra likasinnade och dessutom bjudas på bra handboll. Lindesberg Arena kan bli Bergslagens största vuxendagis…

Kanske kan tiden efter Coronan till och med bli bättre än innan. Redan i april förra året pratade Lindesbergs kommunchef Henrik Arenvang om ”det nya normala” och då tänkte man mest negativt om hur det skulle bli. Men kanske hade kloke Arenvang en framsynt tolkning där vi människor i större utsträckning vill umgås med varandra och inte vara de hemmasittare vi har en tendens att bli. Om det var så Henrik tänkte vet jag inte, men om det var så borde han få bli framtidsminister eller så i nästa regering.

En bra fredag, den här, tycker jag. Man blir på bra humör när solen lyser direkt på morgonen och dessutom kom jag ihåg att åka bort till Gehrman för att byta till sommardäck, lite sent men bättre än aldrig. Kvällen kommer att bjuda på hempizza med kebab där allt är hemlagat, och till detta förmodligen ett glas vin. Förhoppningsvis blir det lite varmare i morgon så att grillen kan få stå för käket.

Jag hoppas alla får en trevlig fredagskväll, men kom ihåg att sprita ordentligt och att hålla avstånd.

1 Comment

 1. Vi kan definitivt behöva lite ”sörgårdsdrömmar”om att återgå till till ett normalt
  liv på Norvalla.

  Nu har vi ju tyvärr anti idrotts folk som springer med hänglås. Förmodligen eftersom
  dom tycker att idrott är för svettdrivande för ”rundmagare” !

  Om Norvalla skulle återuppstå, fordrar det en rondell på genomfartsleden, eftersom
  publiken finns på ena sidan om tungtrafiken och idrotten på den andra.
  Dessutom finns det dagis, folkets park och gamlingar, som måste ta sig över
  den nya motortrafikleden.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.