Källberg om rolig sport

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg noterar att det som händer just nu – det händer i sportens värld. Källberg gläds med både LIF Lindesberg och Lindlöven efter veckans matcher. Läs Källbergs krönika här.

Kul när LIF och Löven överraskar

Fredag igen och dags att summera veckan som gått. En ganska lugn vecka som dock började med att se ett förvandlat LIF Lindesberg göra en stormatch hemma mot Kungälv i fredags kväll.

Jag skrev i förra veckans krönika, som alltså skrevs innan handbollsmatchen, att jag ville överraskas av LIF i den match jag precis skulle iväg på – och snacka om positiv överraskning. LIF spelade ett modernt försvarsspel och kunde där igenom få en rad kontringar och att döma av de av åskådarna som jag pratade med var alla glada. Det finns nog fortfarande några få som tycker att ett klassiskt 6-0-försvar är det enda som gäller för LIF, men de som såg fredagsmatchen förstår förmodligen att även handbollen tagit stora steg sedan det begav sig för sådär 25 år sedan. Kanonkul, tycker jag i alla fall.

Lika roligt med Lindlöven, som krigade till sig en straffseger uppe i Hudiksvall i onsdags. Löven spelade ett bättre försvarsspel än i de tre tidigare matcherna och kanske, kanske betyder bortasegern mot Hudik mycket mer än de två poäng man tog med sig hem. Förmodligen stärkte den här segern truppens moral ganska rejält…

Fredagsmyset förra veckan skedde i Lindesberg Arena och ikväll tänker jag fredagsmysa i Mer El Arena, eller gamla Hällevi, i Hällefors. Gamle trotjänaren/spelaren/tränaren Olan Karlsson ska få sin gamla tröja #10 upphissad i taket och Hällefors IK bjuder på hockeyfest med fri entré. Jag har inte hunnit se HIK spela än i vinter och kvällens match spelas mot HC Örnen. Det är alltid trevligt att åka till Hällefors på hockey och jag ser fram mot kvällens tillställning.

Mycket mer blir det inte i dagens krönika. Politikerna ligger lågt ett tag till och kanske ska vi vara glada för det. Någon matlagning blir det inte ikväll och inget besök på gymmet heller. Jag tänkte stanna i Grythyttan på vägen hem och inhandla pizza med Bredsjö blå och kantareller, efter rekommendation från någon i läsekretsen, och några öl ligger redan på kylning. I morgon ska rust av tvättstugan inledas och fredagskvällens intag får fungera som en kolhydratladdning för att orka lite extra.

Ha en trevlig kväll ute i Bergslagen!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.