Källberg om ruggigt väder och en intensiv lördag

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har haft en lugn vecka, men planerar för en intensiv lördag med julmarknad, handboll x 2 och julkonsert. Läs krönikan här.

Ska bli kul att se damerna

Jag var inne på SMHI:s hemsida på morgonen och konstaterade snabbt att hela fredagen skulle utgöras av en grad värme, som skulle kännas som minus två, och med hög luftfuktighet. Ungefär lika ruggigt som det kan bli, alltså. Det märks när man ska tända i kaminen och öppnar spjällen för fullt och det händer – ingenting. Som om nån hade lagt en presenning över skorstenen. Lika grått och rått som någon gammal svartvit film av Ingemar Bergman.

En lugn fredag kommer att följas av en betydligt mer händelserik lördag. I morgon spelar både LIF Lindesbergs damer och herrar hemmamatcher mot respektive lag från Norrköping, samtidigt som det blir traditionsenlig julmarknad i Nora och Whispering Band och Peter Asplund ger en julkonsert i Lindeskolans aula. Blir en dag med kamerorna laddade och minneskorten påfyllda.

För mig ska det bli kul att se LIF Dam för första gången den här säsongen. De brandgula ångar på i division 2 och leder serien så här långt. De flesta av spelarna är unga och går fortfarande på gymnasiet och LIF har ett gyllene tillfälle att bygga på denna trupp och kanske etablera sig högre upp i seriesystemet. Å andra sidan har jag för mig att jag har skrivit samma sak tidigare och då har laget helt plötsligt varit ett helt nytt kommande säsong, då studier och jobb skingrar laget över en sommar.

Trots att VM i fotboll pågår som bäst är vi nog ganska många som byter kanal och kollar skidskytte, en nästan optimal tv-sport, om jag ska säga vad jag tycker. Jag kan bli helt hänförd av de intensiva tv-sändningarna och är full av beundran över att så många lyckas åka skidor så snabbt och sedan skjuta en nolla i stå, trots att pulsen är uppe i 200. Nå, alla skjuter ju inte fullt och tyvärr blir detta påtagligt i herrstafetterna. I Sveriges lag finns sedan flera år en startman som heter Peppe Femling och som brukar grusa svenska förhoppningar. Visst måste det väl finnas någon ungtupp som har större potential än drygt 30-årige Femling?  

Ikväll är det fredagskväll och lite god mat ska inmundigas. Varken hustrun eller jag var sugna på något långkok idag och det kommer att bli en köttbit, potatisgratäng, bea och lite grönt. Gott, gott men enkelt, enkelt. En lat fredag, helt enkelt.Jag önskar alla en trevlig fredag och helg och kanske ses vi på något av helgens evenemang.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.