Källberg om säsongsavslutningarna

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har haft en mycket lugn vecka och ser fram mot lite rörelse i helgen. Lite Lindlöven och lite LIF Lindesberg blir det förstås och som vanligt lite fredagsmums. Läs krönikan här.

Vad gör man för fel?

Vi startar den här krönikan i lugnt tempo. Handbollsherrarna i LIF Lindesberg måste hitta något överraskande till de sista matcherna i Herrallsvenskan och damerna måste hitta en väg framåt för att göra mål.

Inte så mycket sport i övrigt den här veckan. Lindlöven har, för en gångs skull, en lugn vecka fram till onsdag, då Brödernas/Väsby IK kommer på besök till Lindehov. Jag drömmer om ett fullsatt Lindehov och tre poäng mot pengagänget från Väsby. För er som läser detta är det alltså bara att ta sig till Hovet på onsdag, den 21 februari klockan 19. Jag lovar att det kommer att bli kul om alla kommer. Bara KOM, alltså…

Jag tittar inte så mycket på teve, men har insett att reklampauserna finns kvar. Efter ett långt uppehåll börjar nu Turkiet åter bomba oss med snygga semesterfilmer och snygga stränder. Jag har varit där och många av er har säkert också varit där, men för mig är Erdogans framsida inte den jag vill ha. Jag bojkottar Turkiet på grund av deras inställning till Sveriges Nato-medlemskap och kommer så att göra så länge jag lever.

Jaha, nu har jag skrivit om förutsättningar och hockey. Alltså dags att hitta en väg för LIF Lindesberg och den fortsatta handbollen i Lindesberg.

Kommer de nuvarande ledarna Joakim Bååk och Herman Arenvang att klara detta? Jag är lite tveksam. LIF Lindesberg behöver få in såväl energi som nytänk på bänken och jag har fanimej inte en aning om vem man skulle kunna plocka in som energitillskott vid sidan av de nämnda. Jag har sett de flesta matcher under den här säsongen (precis som jag gjort under många år) och tycker att LIF faktiskt har ett så bra att man inte borde ligga i botten av tabellen. Vad gör man för fel?

Kvällens meny var länge oskriven, men några timmars jobb senare finns nu en mumsig Bouef Bourguignon tillverkad, en rätt jag älskar. Jag skulle göra denna franska husmansgryta oftare om jag visste hur man skalar små steklökar som är viktiga att ha med. Tips för skalningen av dessa mottages gärna.

Jag ska inte föreslå att ni ska göra er egen Bouef Bourguignon till kvällen, men laga något annat gott och njut av fredagsaftonen. Och ha en i övrigt bra helg!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.