Källberg om säsongsstart – och slut

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg försöker vara positiv idag. Så positiv Källberg nu kan vara. En hel del sport, lite politik och lite mysig fredag blir det också. Läs Källbergs krönika här.

Dags att visa vilket koncept man har

Veckorna går fort och det känns ibland som om det är fredag varannan dag. Jag gillar när schemat är tajt och när jag måste välja vad jag ska bevaka – och ibland kanske överraska mig själv i vad jag väljer. Under pandemin har jag åkt på allt jag fått åka på och det känns inte alltid som rätt prioritering.

Just nu är det väldigt mycket sport, då sommarsäsongen går in i vintersäsongen. Det stör inte mig speciellt mycket, mer än att jag möjligen kommer fel klädd på någon handbollsmatch.

Politiskt har vi gått in i ett valår och vi kommer sannolikt inte att få se så mycket mer av nedläggningar eller avbrutna projekt. Ska man vara ärlig så kommer vi nog inte att få speciellt mycket över huvud taget. De styrande kommer att föra fram sina insatser under mandatperioden och vi kommer många gånger att få höra superlativer om den nya skolan i Lindesberg och om simhallen i Hällefors. I Nora har man inte speciellt mycket att skryta om, inte i det här valet heller, då Karlsängskolan inte heller denna gång ens har nått till det första spadtaget. Det dröjer också med ett nytt äldreboende och jag tror inte att den politiska majoriteten vill gå ut och skryta med Allaktivitetshuset i gamla Windahls lokaler. Det ryktas att Oscarsson och Rymoen filar på en ny kommunslogan… ”Flytta till vackra Nora och slipp företagare”.

På sportfronten har då Lindlöven åkt på torsk borta mot Borlänge i veckan, men LIF Lindesberg tog sig samman mot Skånela och grejade säsongens första poäng. Lindesberg Volley har förlorat igen och Nora BK förlorade hedersamt borta mot Säffle i helgen som gick. I Hockeytvåan har Hällefors hunnit bli ett av lagen i toppen och Guldsmedshytte SK har satt sig ett läge där man måste upp ett snäpp.

Jag blir lite frustrerad när jag tittar på LIF Lindesbergs matcher. Lagen man mött så här långt i Allsvenskan har fanimej inte varit bättre, men motståndarna har haft en bättre plan, ett bättre koncept eller ett annat tänk. Alla lag har en bra spelfördelare och duktiga spelare i övrigt, men det har LIF Lindesberg också. Kanske dags att visa, och stå för, vilket koncept LIF Lindesberg har i vinter? Stefan Karlsson, LIF-tränaren… överraska mig.

Egentligen gäller detta för alla lag, oavsett sport. De flesta lag vill kalla sig offensiva, men hur många lag är offensiva när man detaljstuderar dem? Nora BK ville spela offensivt när serien startade, men har inte materialet. LIF Lindesberg vill vara offensivt, men har inte spelet (bortsett från vänstersexan Max Broman, som verkar orkar springa hur mycket som helst) och Lindlöven… tja, jag vet inte riktigt. Riktigt bra backar och riktigt bra forwards, men känslan är att man förlorar mittzonen och då funkar det ändå inte fullt ut. Ingen ska dock gnälla så här tidigt in i vintersäsongen… Nora BK spelar som man gör för att överleva i fotbollstrean.

Personligen hade jag ett mycket trevligt telefonmöte i veckan. Jag hade fått en ny annonskund och ringde Kenth Olsson på Print-Olsson i Nora för att få tillgång till en logotype. Kenth och jag känner varandra sedan många, många år och efter ungefär 22 sekunder var vi tillbaka på år 1978 typ. Vi pratade till batterierna var slut och skulle säkert ha pratat än om det fortfarande varit 40 år sedan. Riktigt roligt.

I min värld blir det en mysig fredag, hoppas jag. Förbereda lite mat när den här krönikan publiceras och om någon timme åka bort till Lindehov för att se Lindlöven möta och förhoppningsvis besegra Eskilstuna Linden i en ishall under ombyggnad. Jag åt torsk på torsdagen och planerar lax till fredagen, och gillar sättet man blir mätt på av fisk. Vad säger ni? Mätt utan matkoma. Fredagar ska ju vara lite extra, men det går fint att fixa med fisk också.

Ta till er att det är helg. Laga något gott till fredagsmyset, men tänk på att pandemin inte är slut – än. Gör som jag… kika runt lite bland resorna på ving.se.

Trevlig fredagskväll önskar jag er!

1 Comment

  1. De styrande kommer att föra fram sina insatser under mandatperioden och vi kommer många gånger att få höra superlativer om den nya skolan i Lindesberg.

    Detta står att läsa i din fredagskrönika krönika.

    Lagom när bläcket hunnit torka på krönikan låter kommunen meddela att man får ett underskott i barn och utbildningsnämnden på 17 miljoner, lejonparten av underskottet står skolskjutsarna för. När Socialdemokraterna i sin iver att centralisera skolverksamhet bygger en ny skola för ca en halv miljard och lägger ner skolorna i Ramsberg och Rockhammar, och då inte förmår att förstå att kostnaderna för skolskjuts verksamheten kommer att eskalera. Utan står frågande, detta torde mana till eftertanke inför valet 2022, är det så klokt att anförtro våra skattepengar till dessa politiker ?
    Nu är vi nödsakade att leva med dessa politiker som valt ”att korsa Rubicon” så hur dom skall lyckas krysta fram några superlativ i skolfrågan skall bli intressant att ta del av. Men det blir väl en klassiker. VI SÅG DET INTE KOMMA. Sedan är det opinionens fel.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.