Källberg om sill eller souvlaki

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg befinner sig i den grekiska övärlden den här veckan, men jobbar med 24i från hotellbalkongen. Inte mycket händer förutom i sportens värld, och parallellt med skrivandet handlar det mesta om mat och dryck.

Jag klagar inte

Utan att speciellt mycket hänt har det varit en händelsefylld vecka, så här inför Midsommar. Vi har tillbringat veckan på Ixia-kusten på Rhodos på det anrika och underbara hotellet Miramare och kommande vecka får nog lov att bli en hälsovecka utöver det vanliga om jag ska orka spela golf på måndag.

Egentligen har det inte varit speciellt mycket att göra. Man ställer klockan för att inte missa en fantastisk frukost, fixar lite med 24i, solar fram till en lika fantastisk lunch, fixar lite med 24i och inväntar en grym middag med olika teman varje kväll. All inclusive i ett nötskal. Och fantastiskt skönt att sitta på hotellbalkongen och skriva lite – nästan som hemma. Kortspelet med Marie och Lillemor kan liknas vid en Champions League-final – varje kväll.

I Bergslagen idag är det Midsommar och visst saknar jag färskpotatisen och sillen en aning, men här nere på Rhodos väntar ett lokalt tema till middag och jag gissar att det blir grillat, kanske lamm, grekisk potatis och tzatziki på tallriken. Plus självklart massor med smågott och läckra efterrätter.

Två och ett halvt år sedan senaste utlandsresan och efter lång längtan uppskattar man den här typen av avbrott i vardagen otroligt mycket. Reser man mycket kan själva njutningen försvinna, istället för att uppskatta att vi svenskar då och då faktiskt kan resa utomlands och hitta nya impulser.

Det som har hänt i veckan har hänt på sportfronten. LIF Lindesberg verkar få behålla de flesta av spelarna från fjolårstruppen och med en hemvändande Tobias Warvne som motor kommer motståndarlagen i norrettan att få slita ont. Nu gäller det för LIF att jobba in en mental fas där man verkligen gillar att vara favorit – i alla matcher. LIF brukar gilla att slå ur underläge, men nu måste man bli mentalt starka. Att klara detta kan vara guld värt när man åter spelar i Allsvenskan.

Även Lindlöven ser ut att hitta rätt. Sportchefen Tomas Östlund och jag spelade en golfrunda och diskuterade läget, och Osten var otroligt nöjd med situationen just nu. Det mesta klart och några starka namn i rockärmen och dessutom ett bra golfspel.

Nora BK på frammarsch och Frövi IK i serieledning inför höstsäsongen går inte heller av för hackor. Nora har hittat ett koncept som håller och Frövi måste bara gilla läget att spela många bortamatcher i höst.

För egen del blir det en lat helg på Rhodos innan golfen tar vid igen under vecka 26. Ser ut som om jag och Ronnie Edvardsson äntligen ska få till en runda och Kurt och Peder är säkert redo att förnedra mig under veckan. Någon sill blir det nog inte ikväll, men jag får hålla tillgodo med souvlaki, grekisk potatis, solvarma tomater, tzatziki och några glas ouzo. Och jag klagar inte.

Njut av Midsommar – bara ett halvår till julafton!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.