Källberg om Skottland och Hällefors

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källbergs golfsäsong har startat med en runda på St Andrews i Skottland. Lite Hälleforspolitik blir det också. Läs krönikan här.

Smaklöst agerande mot väljarna

En ganska ospännande vecka är snart slut. Det brukar jämna ut sig och nästa vecka kan det vara tvärtom.

Idag har jag varit på St Andrews i Skottland och spelat golf. Inte på riktigt såklart, men jag, Mats Scharnke och Tomas Östlund tog oss an den klassiska banan i Lindegyms nya simulator i Lindesberg. En fantastiskt rolig upplevelse som är ruggigt realistisk. Det gick inte speciellt bra, men kanske kan man slippa spela de där vanliga skitrundorna ute i vår om man kör lite inne fram till dess. Som tre barn i sandlådan gick vi nog att likna ändå…

Politiskt händer inte speciellt mycket. Möjligtvis kan man nämna den soppa politikerna i Hällefors hamnat i och som nog kommer att skrivas en och annan rad om de kommande fyra åren. Alla har i alla år varit så eniga om att Sverigedemokraterna inte ska få något inflytande att övriga politiker nog glömt bort de inte oviktiga – väljarna. Istället för att den ena eller andra sidan kunde ha jämkat ihop sig med SD, väljer man att stänga dessa ute helt och hållet. Nu tvingas alla partier i kommunfullmäktige att lägga fram så bleka förslag att oppositionen kan köpa dessa. Annars kan man enkelt konstatera att SD kommer att avgöra alla frågor. Osmart förhandlat efter valet, om någon skulle fråga mig. Ännu är värre ett smaklöst agerande mot väljarna i Hällefors.

En riktig sporthelg väntar den som vill, framför allt i Lindesberg. I morgon lördag spelar Lindlöven en viktig hemmamatch mot Hudiksvall i Allettan norra, med hemma-pub innan matchen och på söndag bjuds det både på ishockey och handboll. Lindlöven tar emot Strömsbro IF och LIF Lindesberg tar emot bottenlaget Skuru IK.

Ikväll kommer vi inte att laga något gott här hemma. Istället kom vi på att vi var sugna på sushi och så får det bli. Vi var och handlade i Lindesberg när vi bestämde oss och det blev lite snygga gobitar från Dala-Sushi under kvällen. Så enkelt och så gott.

Hoppas ni äter något gott ute i Bergslagen också ikväll, även om det inte blir sushi.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.