Källberg om slutet på vintersäsongen

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg konstaterar att vintersäsongen snart är slut och aviserar samtidigt att han snart tänker bli golfpensionär. Sport och politik blir det också i veckans krönika. Läs krönikan här.

Ett hårt jobb men roligt varje dag

Så är då vintersäsongen snart över för våra elitlag i handboll och ishockey. Säsongen har, trots förlusten mot Brödernas/Väsby IK, varit fantastisk för Lindlövens IF och något sämre för LIF Lindesbergs herrar och damer – som båda förmodligen kommer att få kvalspela för att vara kvar i sina serier.

Jag tvingades hoppa över krönika förra veckan då hela fredagen var en resedag hem från några dagars golfresa i södra Spanien. Jag skriver ogärna krönikor dagen innan och hade inte en chans att publicera under fredagen. En riktigt rolig vecka i Marbella med Mats Scharnke som värd, med mycket blandade golfresultat men hela veckan i trevligt sällskap av Mats, Mattias och Lasse.

Jag tänkte också meddela att jag inom kort tänker bli pensionär. Åldern har jag sedan en tid och varför inte göra något annat med livet än att jobba? Kanske finns det någon som är sugen på att ta över 24i eller lägger jag helt enkelt ned, mig spelar det inte någon större roll. Datum är ännu inte bestämt, men det kommer att bli innan golfsäsongen drar igång här hemma. Meddela mig via mejl eller sms om ni är intresserade av att driva nättidningen 24i vidare. Ett hårt jobb utan lediga helger, men roligt varje dag. Nå mig på; tomas.kallberg@24i.se.

Egentligen skulle jag vilja fortsätta bevaka sporten i Bergslagen, men jag tror man måste ha en helhetssyn av samhället och därmed baka in såväl nyheter som politik. Lindlöven har gjort det bättre för varje år under Jonas Dufåkers tränarskap och kan förmodligen fortsätta att rida på framgången och vad gäller LIF Lindesberg är jag lika nyfiken på framtiden som alla andra intresserade.

Den här veckan är jag glad över att ett politiskt parti äntligen, på riktigt, tar avstånd från Region Örebros politiker att avväpna Lindesbergs lasarett och lägga ned Storå vårdcentral. Moderaterna ska ha all cred för att man i veckan skrev ett debattinlägg i frågan och jag gissar att de partier som nu inte gör detsamma kommer att bli utan en hel del röster när det blir dags för val igen.

Jag har försökt engagera mig i kampen för ett fullvärdigt Lindesbergs lasarett under flera år som publicist, men nu känns det som om ALLA måste kliva på tåget innan Örebropolitikerna lägger ned hela norra länsdelen. På onsdag, den 27 mars, har SPF, PRO, Företagarna och personal inom sjukvården arrangerat en manifestation för vården i den norra länsdelen. Känner du den minsta oro för att del efter del på Lindesbergs lasarett försvinner, gör du klokt i att komma till Folkets hus/biografen just på onsdag. Ju fler, desto bättre.

Fredag igen och dags för lite fredagsmys med en trevlig fredagsmeny. Förutom att jag varit nere i Marbella har hustrun och jag gått på tvärs med jobb och engagemang, men ikväll ska det bli trevligt att äta lite god mat, prata och umgås. Ni som omedelbart trodde på en räkmeny gissade fel och istället blir det oxfilé, potatisgratäng och en hederlig bea – inte helt fel det heller.

Jag önskar alla läsare en trevlig fredagskväll och en härlig helg – förhoppningsvis utan snö.

5 Comments

  1. Upplysningsvis har vi i Gyttorp kommit till år 2024. Kolla din förstasida.

  2. @Granskaren. Att jag inte hugger på Libo/Falab handlar enbart om att andra medier är före. Jag läser med intresse och Granskaren kanske vet att jag själv granskade Libo för många år sedan – till mångas förtret. Det som oroar mig mest är såklart att det här handlar om ett kommunalt bolag, som i och för sig tjänar egna pengar, men som knappast skulle kunna agerat som man gjort med alla nybyggen om inte skattebetalarna fanns med som säkerhet för stora lån. Det är alltid bra att vår skattefinansierade verksamhet granskas.
    /Källberg, 24i

  3. Vet att ansvarig utgivare brukar säga att vederbörande gärna granskar och kommenterar vad som händer i den kommunala världen. Ser dock inte att det kommenterats något ang. Libo/Falabs skumraskaffärer, varken nu eller när P4 Örebro granskade dem tidigare, vilket i mitt tycke borde vara mumma för herr Källberg.

    Men, det kanske blir lite dålig stämning på nästa golfevenemang om smurfarna i blått blir ifrågasatta även här.

  4. Vad ska du göra som pensionär när det regnar? Kolla repriser på Malou?

    Vore kul om du fortsatte att sportbevaka + att Lindesbergs Kommun är aldrig ointressant. Kan du försöka förklara vad som händer med nedlagda program; inte nedlagda program m.m

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.