Källberg om snö, handboll och kilon

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg förstår att golfsäsongen snart är över och sörjer förstås. Lite politik, lite handboll och lite annat blir det också. Läs Källbergs krönika här.

Politiken lika illa som snön

Jag är född i det här landet och älskar Sverige. Mycket har förändrats genom åren, en del till det bättre och en del till det sämre. Vissa delar är förstås relaterade till att jag blivit äldre, men vad hjälper den vetskapen? Idag, den 20 oktober, hatar jag mer än jag älskar. Jag talar förstås om – snön.

För varje år som går blir faktiskt hatet större och större. Många av mina bekanta köper skidor eller långfärdsskridskor och åker till Sälen eller Åre på vintersemester, ställer undan grejerna på våren och plockar fram cyklar och bilar med cab. Jag gissar att det kallas anpassning.

För mig innebär snön att golfsäsongen är slut. Det kan ske över en natt. Jag var faktiskt ute och golfade igår och skulle precis slå mitt utslag på trean på Lindesbergs GK, när jag upptäckte det fasansfulla. I det vackra motljuset såg jag den vita skiten falla.

Illa, men inte riktigt lika illa som snön, måste jag beteckna politiken i Lindesberg. Den sittande majoriteten har inte inneburit någon nyordning – trots att man nu inte längre kan kalla sig ny. Jag förstår helt enkelt inte hur man kan hålla på med politik om man, när man hamnar i majoritet, väljer en väg som är helt opolitisk. De viktigaste och största besluten i kommunen ska avgöras i kommunfullmäktige, men en titt på de dagordningar som nu regerar avslöjar helt enkelt att kommunen styrs av tjänstemännen. En himla tur att det finns många duktiga tjänstemän alltså.

LIF Lindesbergs återkomst i Herrallsvenskan i handboll går lite trögt, precis som damernas avancemang till Division 1. Båda lagen ligger just nu på nästjumboplats i respektive tabell, men en rolig handbollslördag i Lindesberg Arena i morgon kan göra situationen roligare. Först spelar damerna mot RP och därefter spelar herrarna mot Torslanda, två matcher där de brandgula borde kunna vinna.

På det personliga planet funderar jag över hur jag ska förhålla mig de kommande sex månaderna. Ska jag bara ge upp och gå upp de vanliga kilona i vinter, eller ska jag försöka mig på en vinter på gymmet och komma ut i vår som en spänstig atlet? Svaret borde vara enkelt, men jag vet hur lätt det är att fokusera på god mat istället för någon maskin på gymmet.

Ikväll blir det hur som helst lite italienskt, både på tallriken och i glaset och om det blir någon golf i helgen står fortfarande skrivet i stjärnorna.

Laga något gott ikväll efter att ni plockat fram skidorna och bokat fjällresan!Trevlig helg!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.