Källberg om sorgebarnet LIF Lindesberg

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg koncentrerar sig på sorgebarnet LIF Lindesberg i dagens krönika. Pinsamt och tragiskt, skriver han. Läs krönikan här.

Både pinsamt och tragiskt

Fredag igen och ännu en hockeykväll. Vem fattar hur mycket hockeyspelarna levererar under en match jämfört med andra sportutövare? 30 sekunder högintensivt på isen och max 60 sekunders vila – i 60 minuter! En spelare är alltså på isen i minst 20 minuter med fullt ös, tacklingar och annat och med skridskor och en tung utrustning på sig. Riktigt imponerande.

Lika intensiv är inte handbollen, men det är handboll jag tyvärr måste skriva om nu. LIF Lindesberg ville vara med i toppen av Allsvenskan den här vintern, men verkligheten har tyvärr blivit något annat och LIF ligger på trettonde plats i tabellen efter åtta omgångar. Vi supportrar kräver inte en topplacering, men vi vill att LIF ska vara med i matchen – och så är inte längre fallet.

Vi är vana vid att LIF Lindesberg inte har det mest slagkraftiga laget i Allsvenskan, men vilja, lojalitet och mycket jävlar anamma är ju det som gjort att vi älskar de brandgula. I onsdags var insatsen underkänd på alla sätt, men just avsaknaden av jävlar anamma var det som sved värst.

Själv fick jag bara se den andra halvleken mot Varberg i onsdags då Lindlöven spelade samtidigt mot Borlänge i Lindehov. Jag noterade att en hel del människor rörde sig från arenan när jag kom, men tänkte inte mer på det. Men under den andra halvleken var det många som reste och gick, något som sällan händer vid LIF:s matcher. Om det var 403 åskådare när matchen startade var det runt 300 kvar när matchen var slut. Sånt är både pinsamt och tragiskt.

Vad LIF Lindesberg ska göra vet jag inte. Det enda jag förstår är att något måste göras. Det är idag den 12 november och senast LIF Lindesberg vann en seriematch i handboll var den 21 februari, när man lyckades besegra Rimbo hemma med 35-31. Kanske inte så konstigt att publiken går hem.

I morgon lördag väntar bottenmöte med Kärra en bit utanför Göteborg. Ironiskt nog tränas Kärra av förre LIF-tränaren Ivica Zubac.

Mycket mer än så blir det inte i dagens fredagskrönika. Veckan har varit ovanligt lugn, med undantag för en intensiv sportperiod just nu. Politiskt blir det mer nästa vecka då cirkusen i Nora har ny föreställning i kommunfullmäktige.

Mellan perioderna i kvällens hockeymatch mellan Eskilstuna Linden och Lindlöven ska det ätas en tjock skiva ryggbiff tillsammans med potatisgratäng och en favoritsås. Kanske något lite grönaktigt också – och ett glas vin.

Ät något gott, ni också, och slarva inte med fredagsmyset. Trevlig kväll!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.