Bilden borde bytas då skägget är borta sedan länge... kanske nästa vecka.

Källberg om utebliven bevakning

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har precis idag haft en minnesstund för sin döde far. 24i har dessutom beslutat att inte bevaka helgens Ljusstråk på grund av Coronan och Källberg är frågande till genomförandet. Läs Källbergs krönika här.

Det blev fint – R.I.P.

Fredag igen men inte vilken fredag som helst. Jag och mina medanhöriga har haft en minnesstund för min far, som dog i somras, och jag tror att alla vid det här laget kan Magnus Ugglas ”Jag och min far”. Min far Björn fick även lyssna på Lars Demian, Sven-Ingvars och Björn J:son Lindh. Stort tack till Johan Holm på Fonus i Nora, som ledde det hela – det blev fint.

I övrigt dags för Ljusstråk i helgen. 24i kommer inte att bevaka den 20-årsjubilerande kulturslingan i Nora kommun på grund av Coronan, men jag hoppas att den kulturtörstande publiken får sitt eldorado – och att alla sköter avstånd och allt som Folkhälsomyndigheten rekommenderar. Lite tokigt, tycker jag, att Nora kommun, som finansierar och hanterar Ljusstråk, riskerar detta i år. Vore jag bestämmande i Nora skulle jag snällt backa bort från detta, detta Corona-år, men de beslutande i Nora vet förmodligen bättre än undertecknad.

Och så har vi nu Covid-19 ända in på knuten. Lindlövens spelartrupp har drabbats och man har tvingats stänga ned verksamheten för åtminstone ett par veckor. Oturligt för Lindlöven, men samma sak kommer förmodligen att drabba många fler klubbar under hösten. Efter en sommar med egen träning samlades man för ett par veckor sedan för första ispasset och inte så konstigt att viruset slår till när 25 individer, spelare och ledare, träffas i en svettig och kontakttät miljö. Vi får hålla tummarna för att man lyckas begränsa Coronan så gott det nu går.

Längre än så blir inte denna fredags krönika. Tiden räcker inte till alla gånger och idag har varit en sådan dag. Jag är glad över de reaktioner jag fått efter förra veckans krönika och sågningen av regionpolitikernas maktkamp. Lite skönt att inte alltid behöva exemplifiera dålig politik med politikerna i Nora.

Fredag efter en minnesstund i Karlslunds kapell i Nora är ingen bra start på en sensuell eller matsyndig fredagskväll. Frugan och jag kommer att äta lite italiensk småplock ikväll och förmodligen kommer vi att fastna vid något av mina minnen av min far. Jag vet inte om min far gillade att grilla, men hade så varit fallet hade en stor ryggbiff just nu marinerats för en lite senare tillredning.

Ta hand om er och era familjer och ät något gott tillsammans ikväll!

15 Comments

 1. Sven Åke Johansson. Nu vet jag vad du menar med en nisse. Det är du själv du tänker på som leverera en massa skvaller och skitsnack.

 2. Tord nissen !
  De som brukar leverera div grejer till borden; exv smörgårdsnissar; och små tomtar som
  står lägst i kökshirearkin. Skvaller, skitsnack

  Vad ”coronanissar” har att leverera , är nog värre. Har dom något skit med sig,(smitta)
  när dom går runt i sin egen värld och inte tar hänsyn till andra, bör man nog vara
  noga med att inte komma i närheten av dom

 3. Med vanligt sunt förnuft så går det att hålla sig frisk… Menar Tord Turesson att de som drabbats och kanske dött av Corona har sig själva att skylla eller har insjuknat på grund av dumhet?

 4. Till Sven Åke Johansson. Vad menar du med coronanissar? Corona är en influensa vad jag förstår. Ser man till statistiken så dör det 90000 personer om året i Sverige. Detta gör ca 270 personer per dag. Då är frågan om hur många som dör i dessa tider? Vad jag förstår så är det färre nu för tiden.
  Med vanligt sunt förnuft så går det att hålla sig frisk. Detta upplevde jag på årets Ljusstråk.

 5. Bra, här har vi namn på en, några) som varit runt på Ljusstråk !
  (för smittspårning)

  Det är bara att sitta ned och vänta, när det dyker upp ”coronanissar”, med tanke
  på tidigare uppgifter från ”kulturen” om antalet besökare 1000 -10000.
  Fejkade siffror, tja inte vet jag.

 6. Jag kan förstå att du inte bevakade Ljusstråket på grund av din far. Men din oro för Corona är väl bara ett svepskäl. Jag var runt under lördagen och jag upplevde att alla tog sitt ansvar och höll avstånd och spritade sina händer. Det var en givande rundtur som vi gjorde och en stor heder till Nora kommun som såg till att det kunde genomföras

 7. Vi som upplevt Nora i sommar med bla ett bad vid Trängbo och ett glasstorg ”sprängfyllda” till mer än bristningsgränsen anser nog att ett Ljusstråk är som en piss i Mississippi i jämförelse!

 8. Kultursekreteraren säger att Ljusstråk behövs mer än någonsin i dessa tider. Det handlar främst om att hon själv behöver rampljuset och de lismande kulturarbetarnas bekräftelse efter att ha blivit ett arbetsmiljöärende och så nesligt tvingats lämna kyrkopolitiken med svansen mellan benen.

 9. Thomas.

  Hört talas om en religiös festlighet i Sarpsborg ? ligger i Norge)

  I Nora är det bara att hålla sig undan och vänta, för något sådant inträffar absolut
  inte hos oss. ????

  Vad det gäller systemet är det väl ganska lugnt. Dom hanterar ju en hel del ”spritning” och kunderna går väl inte i kyrkan direkt.

 10. R. I. P BJÖRN
  Tänker på dig
  Tänkte på farfar Felix i samband med
  Loppishelgen i Pershyttan Hur han och pappa Paul sprang till skolan Stora Gården Nya Pershyttan

 11. Kultur, kultur…. Verkar ha blivit ett skällsord i norra länsdelen. I kväll gör vi en konsert (om alla är friska) i fantastiska Nora stora kyrka. Endast 42 i publiken så den är ju (slutsåld) för längesedan. Däremot var det jäkligt trångt på systembolaget…men det är väl en annan sak. ….förresten… det är ju kultur det också!

 12. Bra skrivet idag Thomas. Helt rätt att ifrågasätta Nora kommun om Ljustråk. Men i den kommunen regerar bara kultur tyvärr! Samt att köpmannaföreningen kör en egen liten Noramarken!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.