Källberg om utspring och derby

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg gillar examensveckor och har varit på Lindeskolans utspring för femtioelfte gången. Lite annat blir det också. Läs Källbergs krönika här.

Hörnberg lika lycklig som eleverna

Fredagarna avlöser varandra i en rasande fart och snart står vi där med Midsommarafton, då allting vänder. Där och då kommer alltid kommentarer om att det bara är sex månader kvar till jul… Jag hatar det. Låt oss njuta av den varma sommaren och alla ljumma sommarkvällar.

En lugn vecka i övrigt, kan konstateras. Jag har firat nationaldag med en traktorparad runt Norasjön och jag har sett några fotbollsmatcher.

Och jag har spelat lite golf. Faktiskt har jag lyckats spela samtliga dagar sedan den senaste krönikan och en lätt abstinens infinner sig de dagar då det kör ihop sig med golfen. Men är man morgonpigg kan man gå ut klockan 07.00 och om dagarna är fullbokade får det bli klockan 19.00 på kvällarna. Det är ju faktiskt så att man måste passa på och spela när årstiden tillåter.

Idag fick jag rätta golfen efter studenternas utspring vid Lindeskolan. Jag har varit på plats under så många utspring att jag glömt, men missar det ogärna. Gillar att titta på alla lyckliga studenter och att varje år träffa gymnasiechefen Staffan Hörnberg, som är precis lika lycklig som eleverna.

Igår kväll var jag i Frövi för att titta på derbyt mellan Frövi IK och Nora BK. Såg inledningsvis ut som en överkörning från hemmalagets sida, men där Nora visade moral och skicklighet som tog sig tillbaka. Ett sent mål avgjorde dock för Frövi IK.

Hustrun jobbar ikväll och något fredagsmys eller någon fredagsmeny blir det inte. Vi satsar på lördagskvällen istället och jag tror det får bli en klassiskt enkel köttbit på grillen och kanske lite ugnsfixad potatis därtill. Långt ifrån klart, men jag är lite sugen på en kantarellsås, så här strax innan kantarellerna börjar lysa guldiga i skogen. En sommarsallad till är aldrig fel och kanske något rött, italienskt i glaset?

Grilla något ni också ute i Bergslagen. I morgon kanske vädret vänder. Ha en trevlig helg!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.