Källberg om vaccin och handboll

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg är fortfarande undersysselsatt, trots att Sverige äntligen öppnar upp. Källber är dock tveksam till det senare, precis som 24i:s läsekrets verkar vara. Läs Källbergs krönika här.

Många vill se vaccin-intyg

Visst är det lite tudelade känslor när man å ena sidan är glad för att samhället öppnar upp alltmer, samtidigt som man läser och hör om ökad smittspridning. Många tycks faktiskt ha svårt att förhålla sig till att både vara glad och lycklig och ändå fortsätta hålla avstånd och hantera rekommendationerna. Jag förstår om problemsituationer lätt kan uppstå när vi pratar om evenemang där alkohol är en ingrediens…

För övrigt är det många som mejlat och håller med om att de som inte vill vaccinera sig ska tvingas stanna hemma från evenemang på nära håll. Ser ut att vara en fråga som många engagerar sig i och blir förbannade av… Vad tycker ni?

Så härligt att se LIF Lindesberg i tävlingsmatcher igen. I onsdags tog man emot alltid duktiga Alingsås hemma i Lindesberg Arena och lyckades åtminstone göra tränaren Mikael Franzén förbannad – genom att spela ett spel som Alingsås hade svårt att stå emot. Underbart, säger jag, som kunde ha trackat Franzén oralt där jag stod och fotograferade. Såklart gjorde jag inte det. Handboll är gentlemännens sport, men faktiskt såg det på nära håll ut som om Franzén letade efter detaljer som kunde hjälpa honom. Kanske hade jag kunnat göra det genom att säga något passande..?

Inte mycket politik att sammanfatta den här fredagen. Jag är glad för det. Jag tror att de politiska partierna är inne i en period där de börjar titta på valrörelsen 2022, och att de partier som ligger lite minus börjar se över sina kandidater och vad dessa har sysslat med under mandatperioden. Jag ska inte sammanfatta allt det som Tom Rymoen och Pär-Ove Lindqvist gjort i Nora och Lindesberg under tre år (skulle ha gått ganska snabbt), men jag tror att ett klokt moderatparti gör en analys och konstaterar att man kanske borde gå till val med andra kandidater. Många partier har många politiker att tacka för att man har sämre siffror nu än för fyra år sedan och jag vet inte hur vi har hamnat i detta politiska träsk? Hjälp mig, varför är det som det är?

Fredagsväll och lite mys ska förstås infinna sig. I det Källbergska/Hagströmska hemmet ska det ätas pulled pork med alla tillbehör som Gud någonsin har hört talas om. Till efterrätt blir det rödvinspocherade päron med grädde, mascarponeost och vispad grädde. Vad tror ni om det? Jag rådfrågade Johan Eriksson på Hemköp i Lindesberg när jag inhandlade råvarorna, men Johan var inte mycket till hjälp. Johan ville gärna veta hur det gick och det ska han förstås få veta – på söndag, då vi träffas på ny handbollsmatch. Förhoppningsvis blir det lite kortspel också, då jag, Marie och svärmor Lillemor ska avgöra ett parti vi påbörjade precis efter nyåret. Tufft såklart, men där jag tror att vi alla blir vinnare…

Jag önskar alla läsare en trevlig fredagskväll med allt vad det innebär!

5 Comments

 1. Nu är det väl ändå skillnad på dem som inte kan och dem som inte vill ta vaccin.
  Tror också att de som inte kan, av olika medicinska skäl, är försiktiga. De skulle ju kunna få ett intyg på varför de inte kan vaccineras. Själv brukar jag vara skeptisk och ifrågasätta saker men vaccinet tog jag så fort jag fick.

 2. Antar att dom flesta av dom som inte KAN ta vaccin är dom som verkligen är måna om att hålla avstånd! Tycker inte det ska finnas några ”vaccinpass”, jösses alltså!

 3. Jag har några funderingar som svar på din fråga,
  varför vi hamnat i detta politiska träsk.
  Kan det möjligen vara så att svaret står i de nutida historieböckerna.
  Om vi tänker oss en båt vid namn Svitjod som bemannas av en samling vildhjärnor, som för ca 8 år sedan blev valda att styra båten.
  Kaptenen Stefan ”Alektopaten” Löfven, som håller upp ett finger i luften och vill styra båten vart som helst, bara för att få mest vind i ryggen. Ibland blir de DÖ, ibland blir det JÖK:en, men till sist kör han på grund, och mönstrar av nu i november.
  Vice Kapten, tillika Styrman Per ”El off” Bolund styr Svitjod dit vinden blåser för att få snurr på vind elproduktionen, och som inte vill se de nukleära grynnorna, som han på grund av sin övertygelse anser att någon annan måste lösa.
  För den som inget gör, han kan heller inte göra några fel.
  För det är alltid någon annans fel, enligt den Socialdemokratiska läroboken som just nu tillämpas.
  Annie”Rabiat”Lööf hon som vill styra. Men då den vänstra åran har ett alldeles för stort blad och den högra åran har lite mer än 50% av kraften så befinner hon sig mol alen mitt i malströmmen.
  Övriga besättningsmän på Svitjod kämpar på med länspumparna fram till den 11 sep 2022. För man tiger och samtycker, för den 25 var månad klirrar det så gott i börsen.
  Men då Märta S som tillhör de gröna MP (grön är synonymt med omogen) har tagit dyvikan som gisslan för att få som hon vill, så nu det är bråttom med en ny besättning. För det är ju några som redan lämnat det sjunkande skeppet, bland annat Kaptenen själv, vilket bör väcka några till eftertanke, då han enl rykten var lite listig.
  Från den högra kanten av träsket har det under hela tiden givits goda råd och tips, om hur båten Svitjod skulle styras. Men då var viktigare för Kapten att få styra, än att kunna styra rätt så blev Sverige till en ankdam.
  Men det tyck nu äntligen som en liten förändring är på gång.
  Sent men ännu inte för sent.
  Möjligen ett svar på din fråga, om varför det är som det är.

 4. Helt självklart att vi kan öppna upp samhället för de som vaccinerar sig. Oerhört tröttsamt att nu vänta, vänta, vänta för att några inte vill ta ansvar. Ok, ta inte ansvaret, men då riskerar du att bomma det, det och det.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.