Källberg om vädret och kyrkobråket

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg hyllar den stundande sommaren och tycker att alla borde grilla ikväll. Lite om kyrkan i Nora och lite om den lokala sporten blir det också. Läs krönikan här.

Ska bli härligt med publik

Vilken fredag! Meterologerna lovade redan igår kväll att redan på fredagsmorgonen skulle solen skina och temperaturen skulle vara omkring 10 grader. Alltså var det med förväntan jag kollade såväl himmel som termometer tidigt i morse, och bara att konstatera att vädertipparna hade rätt. Älskar det.

Men vädret i övrigt i veckan har väl haft en del att önska. Grått och regnigt, kallt och blåsigt liknar ju skit, men vi vet ju alla att efter regn kommer solsken. I morgon lördag ska jag göra en coronasäkrad liten utflykt för en heldags golfande på Lidköpings GK, fantastiskt roligt och om bara någon vecka tycks åtminstone golfen kunna återgå till hyggligt normala spår med tanke på lättnaderna i restriktionerna.

Ska man gå efter de insändare och debattinlägg som vi har publicerat på 24i i veckan trappas bråket i Nora bergslagsförsamling återigen upp. Flera artiklar och kommentarer tycks definitivt ha fått nog när kyrkoherden, av allt att döma helt utan förankring, lagt ner den omtyckta kyrkokören. Helt fantastiskt, om jag får tycka något, att inte ett riktigt uppror mot ”de fyras gäng” redan ägt rum.

På sportfronten inte så mycket nytt. Lindlöven har skrivit ytterligare ett par kontrakt med spelare ur fjolårstruppen, men fortfarande saknas nyförvärv. Visserligen är de spelare som skrivit på otroligt viktiga spelare, men vi hockeynördar suktar såklart efter några nya, heta namn.

LIF Lindesbergs största grej i veckan var förra helgens lotteri-show i ett öde Lindesberg Arena, en direktsändning med Martin Almgren och Jesper Hugosson som huvudnummer vid sidan av en digital variant av Manskören Harmoni och med Chris Kläfford som kameraman! Jag vet inte hur många som såg sändningen, men för mig skapade tillställningen i arenan ett sug efter live-sport inför publik. Nu ser det ju ut som om publiken snart är välkommen och ingen är gladare än jag.

Veckans krönika blir inte längre än så här. Ikväll ska det grillas och vid sidan om skrivandet av krönika marineras kyckling för att lite senare bli kycklingsppett med teriyakisås. En god sallad är redan skuren och blandad och kanske, kanske slinker en lättöl ner till anrättningen.

Jag önskar er en riktigt härlig fredagskväll och hoppas att varenda grill i hela Bergslagen är tänd ikväll.

1 Comment

 1. Om det vore så väl att kyrkan är Noras enda sorgebarn !

  Rymoen har en poäng i att låsa in sig. Finns ju klientel som sysslar med skadegörelse
  och trakasserier, (läs polisstationen) mm .Fast förr huserade dom mest i fylla på marknader

  Ämnet har också varit uppe i kommunkontoret, dvs att förstärka skalskyddet för
  dom anställda, så att det inte slinker in olustiga typer.

  Lilla idylliska paradiset ?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.