Källberg om vårens bakslag

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg lider av både väder och sportsliga motgångar. Kvar av vintersäsongen återstår endast negativa kval, men också av ideliga snöfall. Läs Källbergs krönika här.

Få se hur bra LIF Lindesberg är

Vem gillar egentligen aprilväder? Jag gör det inte, men i år tog jag det med ro – till igår kväll. Majvädret har redan varit på besök och skit samma när nuvarande aprilväder ger med sig. Under snön har frugan och jag redan hunnit göra grovjobbet. Häcken klippt och det mesta upplockat eller räfsat. Egentligen är det bara det roliga kvar – att inviga utemöbler, grill och växthus. Men så kommer bakslaget med stort B. Att komma ut i köket vid femtiden i morse var rena rama chocken och sedan dess har jag burit runt på flera ton onödig snö. Tur man inte ska ut på vägarna denna fredag.

Det ser tungt ut för Lindesberg Volley. I morgon klockan 15 spelar man sin kanske sista elitmatch på många år. Lindesberg blev sist i Elitserien, förlorade elitkvalet mot Gislaved och förlorade den första kvalmatchen mot division 1-laget Göteborg. Vinner man inte i morgon åker man ur Elitserien nästan på dagen tio år efter det att man blev svenska mästare. Jag lider med Lindesberg Volley och starke mannen Dan Walterson och saknar förre sportchefen Roger Larsson, som aldrig skulle ha nöjt sig med det lag Lindesberg haft under flera säsonger. Går det att börja om eller blir det fritt fall?

LIF Lindesberg åker i morgon hela vägen ner till Karlskrona för att spela den första direktkvalmatchen om en allsvensk plats mot IFK Karlskrona. Jag är ärligt talat lite nervös, men hoppas att tränaren Martin ”Preben” Carlsson och hans manskap är redo för kval, med allt vad det innebär. Laget uppifrån är oftast bättre, men laget underifrån har lika ofta ett bättre självförtroende och är vana att vinna. Preben sade dock tidigare i vinter att han inte var orolig. Han menade att LIF är så bra att vi inte behövde oroa oss. Fan vet och vi får se?

Och precis som vanligt startar fotbollssäsongen parallellt med det att vintersporterna avslutar sina säsonger. Nora BK startar sin division 4-säsong i morgon (?) borta mot IFK Örebro. NBK, som bara tränat en månad, är svåra att läsa av, men vi får en bra fingervisning redan i morgon. IFK Lindesberg startar sin femma på söndag borta mot Lillån. Bara att hålla tummarna. Om några år möter kanske IFK länets topplag ÖSK, som inte längre är ett topplag och som nog kommer att få en tuff säsong i Superettan.

Efter nyttig mat hela veckan ska det bli en riktig köttbit ikväll. Entrecôte med klyftpotatis och en pepparsås med whisky. Får det plats något mer på tallriken blir det kanske en ärta eller två, men idag prioriteras proteinet. Jag tror att det dessutom passar utmärkt med en frikostig röd italienare i glaset.

Kanske ses vi på volleyboll i morgon, men oavsett önskar jag alla en trevlig fredagskväll med något gott på tallriken och i glaset.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.