Källberg om vårkänslor, golf och Lindlöven

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg lider den här veckan med LIF Lindesberg och gläds med Lindlöven. Dessutom gläds Källberg åt vårsolen och åt några välbehövliga golfdagar i Spanien. Läs krönikan här.

Lukten av Allsvenskan inte långt borta

Visst är det väl våren som har knackat på dörren under veckan som gått? Mest regn och blåst, men igår sken vårsolen ordentligt. Årets första utefika skedde på Micke P:s veranda på torsdagen och idag har, med lite mer värme i luften, snön sjunkit ihop ytterligare. Och första trädgårdsdagen för året resulterade i en nedklippt spirea som förra säsongen inte alls var lika spröd, vacker och sexig som en spirea ska vara.

Vi är ju i övrigt inne i säsongens viktigaste skede, både vad gäller handboll och ishockey. Lindlöven har visat klass hela vintern och har hittills gjort det som bäst i kvartsfinalspelet mot Vallentuna och kanske stundar semifinalspel och lukten av Allsvenskan känns inte längre bort än lukten från Frövifors.

Okej, man har inte vunnit mot Vallentuna i matchserien om fem än, men nog sjutton ser det bra ut. De som sett de två hemmamatcherna mot Vallentuna håller nog med mig om att Lindlöven har sett betydligt starkare ut än motståndaren från 08-land.

Roligast är ju att Lindlöven har så många spelare som klarar att spela huvudrollen. Laget bygger på kollektivet, trots att det finns ett tiotal huvudrollsinnehavare. Jag ser redan fram mot lördagens match i Vallentuna Ishall och jag tror att matchserien, som längst håller på fram till söndagen.

Sedan måste ju skrivas några rader om LIF Lindesberg. Inte lika roligt att följa LIF som att följa Lindlöven, måste jag erkänna, men än lever hoppet. Lite uppehåll för LIF just nu och kanske hinner tränarna Bååk och Arenvang hitta något trollspö som gör att LIF kan undvika negativt kvalspel. Rent matematiskt ser det tufft ut.

Tittar man på spelet i Allsvenskan kan man enkelt konstatera att LIF inte har samma tempo som lagen runt omkring i tabellen och – nu skriver jag något man inte får – man har helt enkelt inte målvakterna för att få de kontringar man så väl behöver. Varför tempot i övrigt är så lågt, begriper inte jag, men visst är det som att se samma repris om och om igen. Ingen motståndare i Allsvenskan överraskas någonsin av LIF Lindesberg. Hårda ord, javisst, men här ligger nyckeln till gåtan hur LIF ska klara sig kvar i Allsvenskan.

För min del kommer den kommande veckan att tillbringas i södra Spanien. Jag åker ner på söndag för att spela fyra golfbanor på fyra dagar, men jag kommer att vara tillbaka till LIF Lindesbergs kommande hemmamatch mot IFK Karlskrona och Lindlövens semifinalspel mot vilket lag det nu blir.

Ikväll blir det inget sedvanligt fredagsmys då hustrun är utsprungen. På egen hand kommer jag att förbereda lördagsmaten och bara äta något enkelt. Exakt vad jag kommer att laga ikväll vet jag inte än, men frugan har önskat sig en god räkrisotto till lördagen, så det är bara att gå All In för att denna ska sitta som en smäck. Jag kan inte göra färdigt risotton redan idag, men jag hinner gott och väl provsmaka det mesta och kanske räcker det som fredagsmat. Eventuellt finns ett glas italienskt rödvin till matlagningen.

Tänk lite italienskt, ni också, när ni lagar mat ikväll. Enkelt, snabblagat, mycket smak och kanske starkt (med vitlök) om ni vill. Jag önskar er en kladdig kväll i köket och en i övrigt trevlig fredagskväll.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.