Källberg om veckan som gått

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg har bevakat en del politik i veckan och summerar veckan med att väljarna kommer att få det svårt vid nästa val att hitta rätt. Lite sport blir det också samt årets första julbord. Läs Källbergs krönika här.

Väljarna kommer att få det svårt nästa gång

I morse vaknade vi med snö på marken och kanske blir det en första advent värd namnet? Black Friday dock idag och kanske läge för att göra ett eller annat fynd? Får bli en tur bland affärerna…

Det har varit en del politiska möten i veckan. Några har jag kunnat bevaka och något har varit stängt för insyn. Sammanträdet i kommunfullmäktige i Lindesberg i måndag resulterade i noll (0) artiklar och mötet kunde lika gärna ha slagits ihop med nästa. Det kostar 40-50000 kronor varje gång kommunfullmäktige sammanträder och den här gången hade pengarna kunnat sparas. Att det var ett tunt möte syntes förstås redan på dagordningen långt innan mötet och jag kan inte förstå varför inte kommunfullmäktiges presidium och ordföranden Arnold Bengtsson passar på att initiera en debatt i något ämne. Ekonomin kommer att debatteras på decembermötet, då budgeten ska beslutas, men varför inte en debatt om äldrevården eller något annat viktigt?

I övrigt känns det som om väljarna kommer att få det svårt när det är val nästa gång. Alla som håller tankarna igång måste ju ifrågasätta det mesta i Nora och en hel del i Lindesberg. En röst på M eller S (C och L räknas knappt i sammanhanget) i Nora kunde lika gärna vara en röst på Kalle Anka-partiet och i Lindesberg saknas opposition. Jag tror faktiskt att merparten av väljarna kräver lite mer av de personer man röstat in i kommunfullmäktige.

På sportfronten intet nytt. Jag har flera gånger skrivit att Lindlöven har chansen att bli klart för Allettan, men man har förlorat försmädligt i några matcher. Ny chans på söndag då man spelar mot Gnet-Grums borta. LIF Lindesberg vann senast och visade i elfte timmen upp ett nytt försvarsspel. Inte riktigt ett klassiskt 3-2-1, men man gick ut högt med tvåorna och det här steget borde man ha tagit direkt efter den förra säsongen. Nu är det dock sjösatt och kanske visar man prov på försvaret inför hemmapubliken på söndag då RP Linköping kommer på besök.

När denna krönika publiceras står jag förmodligen och stampar utanför Krydda i Lindesberg. Årets första julbord ska avnjutas och om jag förstått saken rätt är det årets premiär på Krydda. Kanske inte helt i linje med mitt hälsosammare liv, men jag räknar med att jag kommer att tillföras mycket positiv energi och jag hoppas att Björn, Rodney och de andra på Krydda inte snålat med godsaker. För övrigt gjorde jag två hästpass på gymmet igår och har redan gjort ett idag så hälsomässigt ligger jag åtminstone 1500 kalorier plus när jag smakar på den första sillbiten.

Ha en trevlig helg och första advent och kör försiktigt ute i ett vintrigt Bergslagen!

2 Comments

  1. 40-50 000 sek för en massa ”jaså”….i den här kommunen rinner skattemedel och statsbidrag iväg i ingenting!

  2. Källberg

    Tror att Du missat striden i Nora !

    Rymoen har ju mobiliserat, tungt artilleri för att slå ut den protesterande politiska minoriteten. En grupp jurister verkar ha engagerats ungefär som (legosoldater) för att ifrågasätta Förvaltningsrättens beslut.

    Han lyckas väl betala dom genom den sk ”teckningsrätten”, där politiker kan skriva avtal om allt som passar dom och pengarna till advokatarvodena tas förmodligen från fattigvården.

    Avsikten är att tysta småpartierna ungefär som i Turkiet och därefter leva livets glada dagar utan att någon ifrågasätter vart pengarna tar vägen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.