Källberg om vintersäsong och golf

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg längtar ut. Till trädgården och till golfbanan. Vintersäsongen är till ända, bortsett från ett par volleybollmatcher, och snart väntar första utslaget. Läs krönikan här.

Sådana politiker är svåra att hitta

Visst kliar det lite i händerna? Jag menar förstås att våren är en intensiv tid i trädgården och att det finns hur många små projekt som möjligt att ta sig för med. Allt ifrån att rensa gamla fågelholkar till att beskära äppelträd eller planera något nytt i trädgården.

Vintersäsongen för våra sporter är snart slut. Ishockeyn borde kanske hålla på fortfarande, men för Lindlöven tog den slut för mer än tre veckor sedan. Vi som gillar hockey kämpar såklart vidare framför teven och hoppas förstås att Örebro ska grilla Timrå som uppvärmning inför fortsättningen och att BIK Karlskoga ska vända på sin matchserie. Det enda som återstår av vintersäsongen är Lindesberg Volley, som ju ska kvala till Elitserien. Förmodligen kommer Lindesbergs hemmamatch att spelas den 1 april i Lindesberg Arena.

Bara att gratta LIF Lindesberg, som avancerar med både damerna och herrarna. Det blev tufft i den sista herrmatchen hemma mot Örebro, men det är ju det som är handboll när den är som bäst. Jag är glad att LIF stod upp. Kanske borde man, inför nästa säsong, utse en riktig ärkegris – någon som alltid tar striden om motståndarna väljer riktigt tufft spel. Det borde bli Erik Persson eller Joel Karlström. Vad tycker ni?

Sedan måste jag förstås ta upp mina vårkänslor – inför den golfsäsong som är i stundande om någon månad. Jag gick under föregående helg runt Lindesbergs GK och kunde konstatera att allt ser bra ut. Inga döda greener och den slitsdränering som genomfördes sent på hösten har tryckts ned i marken. Bara här och där ligger sanden kvar som den randiga bana den var i höstas. Ska bli riktigt kul när banan öppnar.

För egen del har jag ju spelat lite simulatorgolf under vintern på Lindegym och hittat en koppling mellan säsongerna på den riktiga banan. Det långa spelet har gått riktigt dåligt, men det korta har gått bra. Förmodligen handlar det om att jag tar i för lite. När utomhussäsongen startar ska inget sparas. Då handlar allt om att slå så hårt som möjligt.

Politiskt har jag inte sett speciellt många utspel den gångna veckan och jag frågar mig varför vi lägger så mycket tid på valen vart fjärde år. Det vore enormt trevligt om vi kunde få se någon politiker som verkligen hade visioner om våra kommuner och inte bara fungerade som förvaltare. Dessa politiker är svåra att hitta.

Idag är det fredag och frugan och jag ska förstås äta något gott om några timmar. Vissa veckor är menyn klar redan på måndagen, men den här veckan har inte tid funnits för skapandet av en fredagsmeny. Jag utesluter thaimat ikväll, då jag gjorde en Pad Thai i förrgår och pasta har vi också ätit i veckan. Hemlagad pizza i morgon kanske talar för en trevlig sallad eller en sexig Bookmaker toast ikväll. Jag vet faktiskt inte, men gott ska det bli.

Ät något gott ni också och skicka gärna en kommentar med vad det blev. Och trevlig helg på er!

1 Comment

  1. Här blir det ny rökt räkor, enkelt och gott. Vitt vin passar till fisk, räkor räknas till fisk.
    Sherry till glassen från Hjortkvarn.
    Avslutar med något typiskt skotskt, i Tumblerglas. Trevlig helg uti slott och koja.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.