Källberg önskar alla en Glad Midsommar

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg skriver som vanligt en krönika, men dagens krönika innehåller inga pekpinnar och ingen kritik. Midsommarafton är en glad dag och då ska ett glatt budskap förmedlas. Läs krönikan här.

Idag återgår vi till det vi tror på – Sverige

Midsommarafton idag och en ovanlig sådan. Coronan har förstört stora delar av våren och försommaren, men jag hoppas att ni läsare försöker göra det bästa av denna fina dag och fira Midsommar i det lilla.

Förmodligen har de flesta läsare redan avnjutit den obligatoriska midsommarlunchen med några goda sillar, färskpotatis, gräddfil, gräslök, en klick smör, salt och kanske lite jordubbar som avslutning för den som har råd (gubbarna är dyra i år). Sannolikt slank det ner en och annan Skåne eller O.P. Anderson och dessa höjde säkert smakerna ett par grader.

Idag ska jag inte gnälla på en enda politiker och jag önskar alla politiker en Glad Midsommar – även de i Nora. Jag hoppas att alla tittar i sitt inre och ser vilket fantastiskt land vi lever i, och vilket ansvar detta innebär för de som valt att tjäna sin föda på att vara politiker. En dag som denna kan vi lägga alla strategiska tankar åt sidan och återgå till det vi tror på – Sverige.

Jag tänker inte reflektera speciellt mycket över sporten heller. Jag var oerhört glad när jag åkte till Nora och Norvalla i söndags kväll för att se träningsmatchen mellan Nora BK och IFK Lindesberg, men trodde i min enfald att jag, som media, skulle vara den enda åskådaren. Så var det inte och jag hoppas att framför allt publiken, man kan inte lasta allt på klubbarna, inte ens gör ett försök att se tränings- och tävlingsmatcher innan myndigheterna har gett sitt välsignande. Jag vet inte hur de som var på den här matchen tänkte, men att de tänkte fel är helt klart.

Nu ska Midsommar firas även på Tenorvägen i Lindesberg. Vi gör det i det lilla tillsammans med ett par som delar våra tankar om Coronan. Grillen kommer att tändas och mat kommer att lagas och efter några års uppehåll kommer Tenormästerskapen (sexkamp i sällskapsspel) kommer att avgöras – utan att vi bryter mot en enda av Anders Tegnells rekommendationer.

Med detta vill jag önska alla läsare, annonsörer och samarbetspartners en riktigt trevlig och glad Midsommar. I morgon är en vanlig dag.

PS. Vita jeans är snyggt, men de är kanske inte lika snygga i morgon. DS.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.