Källberg oroad över stängda dörrar

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg noterar att det första stängda sammanträdet i kommunstyrelsen i Nora har passerat och Källberg är oroad över hur detta kommer att sluta. Positiv sport blir det också. Läs Källberg krönika här.

Illa i så fall, riktigt illa…

Ytterligare en vecka till handlingarna och ny fredagskväll står för dörren. Dörren var dock stängd i onsdags när kommunstyrelsen i Nora sammanträdde för första gången sedan det bakåtsträvande beslutet att inte tillåta besökare.

Just det där beslutet fnyser de flesta åt av de som jag pratar med i Nora och vanligt folk, som inte har tid att lalla runt på vartenda möte, vill åtminstone hålla sig uppdaterade via media och sociala medier. För min personliga del är jag orolig för att betydligt fler ärenden kommer att avgöras i kommunstyrelsen och att dagordningen för sammanträdena i kommunfullmäktige blir så urvattnade att de blir ointressanta för oss i media. I ett sånt läge kommer ingen, som inte har tid att själv gå på fullmäktige, att kunna följa turerna i politiken. Illa i så fall, riktigt illa…

För visst vill folk diskutera kommunens viktiga frågor även i Nora. Det bevisades under torsdagskvällen, när Landsbygdspartiet bjöd in till ett öppet möte – just för att diskutera vad som sades på det stängda kommunstyrelsemötet dagen innan och för att diskutera politik över huvud taget. Ett bra initiativ från LPo, som nog kan bli en riktigt bra politisk mötesplats framöver.

Riktigt kul att det äntligen vänt uppåt för LIF Lindesberg. Bortasegern mot Boden var en måstematch, men segern över HIF Karlskrona var lite lagom oväntad och desto roligare. I morgon väntar bortamatch mot Torslanda och LIF kanske kan gå på ångorna efter Karlskronamatchen och återvända med ytterligare poäng.

Med Lindlöven är det ju ännu roligare. Löven ligger två i serien, på samma poäng som Mariestad, och på söndag blir det toppmatch i Lindehov när Borlänge kommer på besök. Det är riktigt kul att se den balans som Lindlöven har i laget i år och hur man förbättrat det mesta sedan förra säsongen. Framför allt har man en spelidé som alla förstår, gillar och respekterar.

Även Guldsmedshytte SK måste ju nämnas. Sju poäng efter tre matcher är riktigt lysande för nykomlingen och ny chans till poäng redan ikväll när man möter Filipstad på bortais.

ViktVäktandet har nu pågått en månad och jag kan erkänna att det trögt för tillfället. Kanske har jag slarvat lite för mycket eller borde jag lägga till mer motion i mitt liv för att allt ska gå lite snabbare? Ikväll väntar dock helstekt biff med rödvinssås och rostade rotfrukter och även om det låter som en bomb för magen är det ganska nyttig mat. Det skiter sig väl på att det kommer att krävas ett glas rödvin till köttet, men det får jag fundera över i morgon…

Ha en riktigt trevlig fredagskväll!

1 Comment

  1. Julklappsutdelningen börjar tidigt i Nora

    100 000 till ”konsulter” för att skaffa alibi för att lägga ned alla små fina förskolor
    och bygga ett gigantiskt ”kindergarten”. för central uppfostran.

    Ett sådant konsultjobb fordra god insyn i vad barnomsorgen kostar i dag. Logistiken för föräldrarna, mm. Alltså inget jobb för någon som kommer utifrån. Nu pratar vi ”ryggdunkare” saknas bara namn på den lycklige.

    Blir nog inte bara dörrarna som stängs utan dessutom grindarna när när barnföräldrarna får nys om vad som kommer att drabba dom

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.