Källberg på nytt testad för Covid-19

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg misstänkte i veckan att han åkt på Covid-19 för andra gången, men så var det tursamt nog inte. Full sporthelg och ändå ett dygn i huvudstaden. Läs krönikan här.

Tack för snabbt besked

En knepig vecka, som började med att jag vaknade med hosta och feber under natten till måndag. Huvudet och sinnena på helspänn… hade jag fått Covid-19 en gång till? Ner till Vårdcentralen i Lindesberg och deras Covid-låda. En titt över axeln och tillbaka till bilen, öppnande av förpackningen med provmaterial och sedan en gnugg i näsan och ett svalggurgel. Tillbaka till lådan och provet är lämnat – tog typ 7 minuter inklusive promenad. Timmar senare får jag dock det efterlängtade beskedet; Du har inte Covid-19. Tack livet, säger jag.

Nora levererade under veckan en knepig rapport om en enkät man hade på sin hemsida för ganska länge sedan. Det handlade om vilka svar man fått in på en helt ovetenskaplig enkät, som måste ha haft som mål att visa att man gjorde rätt som satte Karlsängs isbana i konkurs. Nu, långt senare, när den obegripligt dåliga enkäten redovisas, visar svaren att invånarna i Nora ville något annat och att de beslut Noras politiker fattat är helt motsträviga mot vad väljarna/invånarna ville.

Så ville inte Solveig Oscarssons och Tom Rymoens väljare. Alltså måste detta få konsekvenser. Socialdemokrater och Moderater kommer att straffas om elva månader, för att inte tala om S/M-vännerna C, KD och lilla L. Centern, som ju alltid varit starka i Nora, har förminskats otroligt och KD (läs John Sundell) och Liberalerna (läs Birgitta Borg) kan förmodligen packa ihop för gott. Det kan säkert vara kul med makt, men man måste samtidigt se till att väljarna är med på tåget. Det har inte de fem nämnda partierna gjort, och vad priset för detta blir får vi se om elva månader.

I sportens värld rullar allt på. Sommarsängen långt ifrån över för Nora BK, samtidigt som vintersäsongen nu har pågått ganska länge. LIF Lindesberg spelar hemmamatch ikväll och vi får hålla tummarna för att poängen tickar in. Skador oroar, men det är den tiden på året då det brukar se så ut. Lindlöven håller sig kvar ovanför strecket och övertygar ordentligt emellanåt. Dock spelar lagen i ettan så mycket matcher att skador och formsvackor kan ställa till det. Hemmamatch mot Skövde på söndag. Lindesberg Volley ligger sist i Elitserien, men spelar på söndag hemmamatch mot IKSU, och kanske, kanske finns en chans…

Fredagsmyset kommer att avklaras i Lindesberg Arena där LIF Lindesbergs sargade trupp ska möta ständiga uppflyttningskandidaten Karlskrona om några timmar. Om det blir ett bra fredagsmys eller inte återstår att se, men ser det ut att skita sig tidigt kan jag alltid åka hem och titta på tv med frugan.

Matmässigt blir det en hysteriskt lugn fredag. Frugan och jag åker upp till huvudstaden i morgon lördag för lite off-tid, middag på kajen på Strandvägen och show på Cirkus med GES – Glenmark, Eriksson och Strömstedt. Vilar sedan huvudena mot kudden på The Sparrow. Jag tror inte jag kommer att klaga i morgon.Gör något roligt i helgen ni också!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.