Källberg saknar den gamla politiken

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg befinner sig på Loka Brunn när krönikan publiceras, men ett litet hugg mot politikerna kan han inte låta bli att ge. Läs krönikan här.

Det var bättre förr

Vilken vecka! Så härligt att kunna åka ut till rangen på Lindesbergs GK och slå lite bollar i bara en t-shirt eller piké. Det ska tydligen inte bli lika fint i nästa vecka, men jag lever högt av att få en vecka som den innevarande.

Jag måste börja med politiken. Jag hatar uttrycket ”det var bättre förr”, men nu måste jag plocka fram orden igen. Satan vad jag saknar kommunalråd som Svenerik Nykvist i Nora, Pentti Suppponen i Hällefors, och Irja Gustavsson eller Anders Ceder i Lindesberg. I Ljusnarsberg fungerar Ewa-Leena Johansson väldigt bra, men där har politiken andra problem. Ovan nämnda politiker hade visioner för bättre kommuner på sitt eget sätt. Men hur ser det ut nu? I Lindesberg har den nya majoriteten med M, KD, LPO och L valt att ställa sig bakom den budget som den föregående majoriteten antog förra året! Varför, kan jag undra? Man hade ju mängder med vallöften som man borde prioritera genom att göra budgeten starkare på dessa områden. Det här tyder på bristande ledarförmåga och jag gissar att både sossar och centerpartister sitter på sina kammare och både småler och myser. Hur resonerar man i majoriteten? Väljarna har ju visat att man vill ha något annat, men majoriteten väljer att driva en rödgrön politik. Suck.

Den här veckans krönika blir inte lång. När denna krönika publiceras ligger frugan och jag i någon bassäng på Loka Brunn och inväntar middagen. Eftermiddagen har använts till att utforska Lokas alla faciliteter och detsamma gäller så snart det dukas upp till middag.

Idag blir det alltså fredagsmys i Loka och i morgon blir det grillpremiär hemma på verandan. Innan avfärden till Loka placerade jag kycklingbitar i en marinad, för att i morgon stickas på grillpinnar för att bli grekisksvenska Souvlakispett. Oregano-kryddad potatis i ugn och en hemgjord tzatziki kommer till av bara farten.

Jag önskar alla en riktigt skön helg. Passa på att göra grill-premiär ni också, om ni inte redan gjort det förstås!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.