Källberg saknar den lokala valrörelsen

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg saknar den valrörelse som redan borde ha startat. Knappt ett vallöfte har ännu viskats. Lite annat blir det också. Läs en kort krönika här.

Har man inget att säga till oss väljare?

Redan fredag igen efter en vädermässigt blandad vecka. Men sån är ju den svenska sommaren och det är väl det som vi gillar. Alla har en väderapp i mobilen idag (istället för Rapport klockan 19.30 som förr i tiden), och fortfarande kvar i sängen på morgnarna kikar man hur dagens väder ska te sig. Inte lika intressant kanske, om man skulle bo på Mallorca eller Cypern, där solen alltid skiner.

Det är idag bara 37 dagar kvar till valet den 11 september och ingen kan väl påstå att de lokala valrörelserna går i fullfart. Knepigt, tycker jag, att inte något parti försöker sätta sig i centrum när alla andra ligger lågt. Partier i opposition borde väl åtminstone göra sin röst hörd, kan tyckas. Handlar det bara om ren slöhet från partierna, eller har man inget att säga till oss väljare?

I morgon drar vintersäsongen igång! Bara ett smakprov såklart, men LIF Lindesberg ska spela mot VästeråsIrsta i Lindesberg Arena i en träningsmatch. Självklart kommer jag att vara på plats för att spana in det LIF som bara ska springa igenom division 1 norra i vinter. Om bara ett par veckor blir det repris på matchen, men är det allvar och gruppspel i Svenska Cupen som gäller.

Väldigt spännande också med Lindlövens IF. Pusselbitarna har en efter en fallit på plats och enbart en etablerad back fattas innan man kan stänga. De senaste namnen, Filip Barklund och Anthony Paskaruk, vet vi levererar och sett över hela truppen har sportchefen Tomas Östlund lyckats skapa en ännu bättre trupp än förra året.

Så himla mycket mer blir det inte idag. Precis när den här krönikan publiceras slår jag ut på Lindesbergs GK efter några golffria dagar. Blir säkert lika kul och lika frustrerande som vanligt, men någon dag borde jag få alla bitar att falla på plats och göra en anständig score.

Frugan jobbar och något riktigt fredagsmys blir det således inte, men jag får snickra ihop något gott att äta och kanske ta en öl till vad det nu kan bli.

Hoppas ni får en fin fredagskväll, med eller utan golf!

2 Comments

 1. Själv har jag gjort flera olika”Valkompasser” för att se vilka partier mina åsikter bäst stämmer överens med. I alla fallen har utfallet blivit någorlunda samma. Det är samma tre partier som fått högst poäng, fast det ibland varierat mellan dem. Men det har varje gång varit samma som fått lägst… Då har man ju lite att gå på, i alla fall. Istället för att gå efter partiledare.
  Några exempel jag hört: Dagostar är bitchig, Magdalena A tråkig, Johan P mysig.
  Kristersson för kort, Busch är utomjording. Håhåjaja.

  Sen, när det gäller lokala valen kan det ju bli lite annorlunda. Där kan det ju ibland vara viktigare med ” rätt person” än rätt parti.

 2. De allra flesta är väl vanemänniskor och röstar på vad dom alltid har röstat på. Att dom sen inte har en aning om vad partiet står för blir mer och mer tydligt när man för en diskussion med människor man möter. Jag är helt övertygad om att de allra flesta inte skulle kunna säga vilket parti som vill si eller så om man läser ur partiprogrammen.
  Men hur tänker politikerna? Tänker dom att ”jag kan lika gärna hålla käften för nån kommer ändå att rösta på mig/oss”.
  Att politikerna och väljarna står långt ifrån varandra visar Aborträttsbeslutet från Kansas oss. Politikerna ville ha ett abortförbud, men folket röstade för att ha rätten till abort kvar! Så varför levererar inte politikerna folkets vilja från början, nja få politiker gör det folket vill, de allra flesta politiker gör allt för sin egen vinnings skull och struntar helt i vad väljarna vill! Man får dom politiker man förtjänar, så se till att du verkligen vet vad just partiet du röstar på tänker göra, inte vad dom vill göra eller kanske kan tänka sig, eller kan tänkas att ”titta på det”. Kräv ordentliga svar!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.