Källberg saknar politik i Lindesberg

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg är kritisk till den politiska eller egentligen helt opolitiska situationen i Lindesberg. Ingen politik under ett helt år skrämmer Källberg. Läs krönikan här.

Bättre på den gamla höger-vänster-tiden

En vecka som passerat förbi oerhört snabbt, åtminstone i mitt liv. Och då kan man fundera över hur snabbt den har passerat i någon av hockeyspelarna i Lindlövens liv? Träning minst fem gånger i veckan och två matcher på det, varav den ena brukar vara en bortamatch med 20 mil i spelarbussen.

Jag börjar med politiken den här gången, då det är sällan jag får chansen. Varför är det så dött, frågar jag mig? Kommunfullmäktige i Lindesberg, ett sammanträde jag bevakade i måndags, innehöll – ingenting. Och jag fattar verkligen inte varför? I valrörelsen för drygt ett år sedan skulle vi minsann få se på politiska takter – oavsett vilken sida som skulle vinna valet. Men riktigt så har det väl knappast blivit, och jag tror inte att det hade varit någon skillnad om S+C-pakten intagit makten. Visst hade det blivit mycket spring till talarstolen från Storbacka och Storm, men mycket mer politik hade det nog inte blivit. Snart ett helt helår nu och hela kommunfullmäktige måste få underkänt. Jag har snart skrivit det hundra gånger, men politik var bättre förr, på den gamla höger-vänster-tiden.

Man kan jämföra med de styrande partierna på riksnivå. Överens i riksdagens omröstningar, men där samtliga partier försöker profilera sig på andra sätt och där det finns massor av politik som inte debatteras i riksdagen. Så är det inte i Lindesberg, tyvärr.

Men, jag lovade mig själv att vara positiv i den här krönikan och det ska jag förstås vara.

LIF Lindesberg gjorde en riktigt bra match hemma mot Kungälv senast och förhoppningsvis kan man ta med sig det positiva i kvällens bortamatch mot Tyresö? Jag kommer ihåg Tyresö som laget man inte ens ville spela träningsmatcher mot innan seriestart därför att Tyresö var för dåligt, men saker och ting förändras och under LIF:s dåliga år gjorde Tyresö säkert det motsatta – och ligger idag före LIF i tabellen. Detta hoppas jag dock att LIF kan ändra på ikväll och seger i Tyresöhallen ikväll innebär att LIF går förbi.

Lindlöven gjorde en imponerande match borta mot Tranås i onsdags och tog tre sköna poäng. Vägen till Allettan ser spikrak ut med fem matcher kvar. Ny match på söndag när Forshaga gästar Lindehov. Jag hoppas att publiken kommer och gör sitt för nya poäng.

Frugan ska på padel-americano ikväll, så jag får fixa något enkelt att äta, då damerna skulle avsluta sitt tävlande med mat på nyöppnade Stures. Men jag ska koka ihop en portersås till morgondagen, så lite pysslande vid spisen blir det ändå.

Fixa till något gott att äta och smaka av årets glöggsmak, är mitt råd för denna fredagskväll. Trevlig helg på er!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.